• USD 5.6134
  • GBP 7.3018
  • EUR 6.4316

Ekmek ile gelen şifa

 Ekmek ile gelen şifa

Halil Bilek

(GAZETTE)-Buğdayın atası olarak bilinen 14 kromozomlu siyez buğdayından yapılan ekmek şifa kaynağı oluyor. Adanalı fırın işletmecisi Fahri Aslan, Genel Cerrah Operatör Dr. Taner Bayramoğlu’nun tavsiyesiyle, Kastamonu’ya özgü olan siyez buğdayından elde edilen unla ekmek üretmeye başladı. 



Haftada bir kez taş fırında üretim yapan Aslan, kabızlık sıkıntısı yaşayanlar başta olmak üzere birçok insana şifa dağıtıyor. Adana’da üretilen ekmek, Kırşehir, Gaziantep ve Sivas’a da gönderiliyor. Dr. Bayramoğlu ise siyez ekmeğinin sindirim hastalıklarına iyi geldiğini söyledi.


BAŞARILI SONUÇLAR

Hiçbir katkı maddesi olmadan Adana’da taş fırında siyez ekmeğini sadece kendilerinin ürettiğini dile getiren Aslan, şehir dışından da sipariş aldıklarını anlattı. Siyaz buğdayının genetiği değişmemiş tek buğday olduğunu anımsatan Aslan, “Ekmeğimiz,  katkı maddesiz olduğu için şişmez ve kabarmaz. Biz bunu organik halde yaptık. Adana’da ilk, pide şeklinde yaptık. Yoğun talep var. Haftada bir gün yapıyoruz. Ekmek 1 hafta dayanabiliyor. Tv’lerde de hocalarımız bas bas bağırdığı ekmek bu. Canan Karatay’ın ısrarla yiyin dediği ekmek bu. Bize öncülük eden Taner Bayramoğlu hocamız kendi hastaların üzerinde denedi ve başarılı sonuçlar aldı” dedi.


SİNDİRİMİ DÜZELTİYOR

Siyaz ekmeği hakkında bilgiler veren Genel Cerrah Operatör Dr. Taner Bayramoğlu ise şunları söyledi; “Mısır ekmeği, yulaf ununda glütenin fazla olmadığı biliniyor. Son senelerde özellikle Kastamonu yöresinde üretilen eski buğdaylarımızdan olan siyez buğdayından yapılan ekmek ve bulgurun da diğer unların aksine rahatsızlık yapmadığını gördük ve insanlara da bunu önermekteyiz. Herhangi bir medikasyona gerek kalmadan hastaların sindirim sistemini baştan düzeltiyoruz. Böylece boşaltım sistemi kolaylaşıyor, kabızlık, gaz ve şişkinlikleri olan, sürekli bitkin olan insanlar çok daha mutlu hale gelebiliyorlar.”


SİYEZİN FAYDALARI

Yüksek protein içeriği ile metabolizmayı hızlandırır.

Düşük glisemik indeksi ile kan şekerini daha stabil tutar.

Pirinç yerine daha sağlıklı bir seçim olabilir.

Kabızlık şikayeti olanlar siyezi yüksek lif ve posa içermesi nedeni ile tercih edebilirler.

Kolon kanserine karşı koruyucudur.

Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.

B vitaminlerinden zengin olması nedeni ile sinir ve sindirim sistemini desteklemeye yardımcıdır.

Yüksek folik asit içeriği ile özellikle gebe kalmak isteyenler ve gebeler için önemli bir yere sahiptir.

Anne sütünü arttırır.

Kolesterol içermez.

Radyasyona karşı dayanıklı olarak bilinmesi en büyük avantajı.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER