• USD 3.7874
  • GBP 5.2760
  • EUR 4.6369

Milano Fuarında sunulan bir tatlı - Raffaele BUONAIUTO

27 Eylül 2015 Pazar 13:13

Zeytin Yağlı Bisküvi, Sütlü Krema ve San Marzano Domates Tatlısı

 

Bisküvi için Gerekli Malzemeler

300 gram yumurta

550 gram granüle şeker

375 gram keçi sütü

125 gram badem tozu

20 gram kabartma tozu

150 gram %0.4 asitli zeytin yağı

Rendelenmiş limon kabuğu

500 gram normal un

 

Sütlü Krema için Gerekli Malzemeler

300 gram süt

250 gram şeker

115 gram yumurta sarısı

250 gram beyaz çukulata

9 gram jelatin

2 gram vanilya

2 gram rendelenmiş limon kabuğu

900 gram taze krema

 

San Marzano Domates Tatlısı için Gerekli Malzemeler

600 gram domates

4 gram şeri sirkesi

3 adet fesleğen yaprağı

2 damla limon

4 damla acı biber sosu

4 gram kireviz

140 gram maden suyu

80 gram şeker

40 gram glikoz

 

Bisküvinin Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri mikserde karıştırın. Yavaşça yağ ve sütü ilave edin. Sonra un, badem tozu ve kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı blenderden geçirin ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Oluşan hamuru silikonlanmış geniş bir tepsinin tabanına yayıp 200 derecede 10-12 dakika fırında pişirdikten sonra çıkarın.

 

Sütlü Kremanın Hazırlanışı

Yumurtayı çırpıp şekerle karıştırın. Süt ilave ederek, bir kapta 80 dereceye kadar ısıtın. Ateşten alıp karışıma beyaz çikolatayı katın. Küçük kare parçalara ayırdıktan sonra 50 dereceye kadar soğumasını bekleyip jelatini ilave edin. Daha sonra krema, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu katın.

 

San Marzano Domates Tatlısının Hazırlanışı

Şeker ve glikozu kaynar suda erittikten sonra diğer malzemeleri katarak karıştırın.

 

Sunum

Kare şeklinde kesilmiş bisküvi parçalarının üzerine, kare şeklinde kesilmiş krema parçalarını koyduktan sonra, en üste de San Marzano domates tatlısı koyarak servis edin.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İNGİLİZCE YAZILARI