Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları muhteşem görüntülere sahne oldu. Cumhuriyetin 102. Kuruluş Yıldönümü Kutlamalarında on binlerce Adanalı, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı ve saat 19:23’te Uğur Mumcu Meydanı’na doğru, ellerinde meşaleler ve pankartlarla yürüyüşe geçti.

ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK
Zeydan Karalar’a Özgürlük sloganlarının atıldığı ve dövizlerinin taşındığı kutlamalarda konserden önce Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer, milletvekilleri, Cumhuriyetin önemi ve Adanalıların Cumhuriyete bağlılığı konularına değindi.
Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan on binlerce Adanalılara seslenen Güngör Geçer konuşmasına, “Değerli Adanalılar, Cumhuriyet’in yiğit bekçileri, bu güzel Çukurova’nın onurlu insanları!” sözleriyle başladı.

Adana’nın da bu hikayenin tam kalbinde olduğunu belirten Güngör Geçer şöyle devam etti:
“Bugün burada sadece bir bayramı değil, bir milletin yeniden doğuşunu kutluyoruz! Bugün, özgürlüğün, onurun ve bağımsızlığın günü!
Bugün, Cumhuriyetimizin 102. yılı! Ne mutlu bize! Yıl 1923’tü… Bir millet, yorgun ama kararlıydı, yokluk içindeydi ama umut doluydu. Atatürk ve arkadaşları ‘Artık kendi kaderimizi kendimiz yazacağız!’ dediler ve 29 Ekim 1923’te dünyaya haykırdılar: ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!’ O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı! Çünkü o gün, milletimizin başı dik, sesi gür, kalbi özgür oldu! Cumhuriyet, halkın iradesi demektir. Cumhuriyet, eşitliktir, adalettir, kardeşliktir! Cumhuriyet; kadının ayağa kalktığı, gencin umut bulduğu, çocuğun geleceğe güvendiği bir sistemdir! Cumhuriyet, ‘Ben de varım!’ diyebilen her vatandaşın sesidir!”
Konuşmaların ardından kutlamalar sanatçı Güneş’in konseriyle devam etti.

Etiketler:
Adana Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Cumhuriyet 102 Yaşında