Adana Kebabı Eğitimi: 50 Usta Sertifika Aldı

Adana Kebabı eğitimi sertifika töreni gerçekleşti

Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "15. Tescilli Adana Kebabı Eğitimi" ile coğrafi işaret tescilli Adana kebabının doğru yapılışı ve ustalık sırları gelecek nesillere aktarılıyor. 

Adana Kebabı eğitimi sertifika töreni gerçekleşti

Adana Ticaret Odası (ATO), coğrafi işaret tesciline sahip Adana kebabının aslına uygun şekilde yapılışını gelecek nesillere aktarmak ve bu geleneksel lezzeti korumak amacıyla usta eğitimi düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen "15. Tescilli Adana Kebabı Eğitimi"ni tamamlayan 50 kursiyere törenle sertifikaları verildi.


ATO Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı'nda Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası iş birliğiyle düzenlenen eğitimin ikinci gününde kursiyerlere, Adana kebabının yapımı adım adım uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim süresince, kebapta kullanılacak etin doğru hazırlanması, zırh çekilmesi, şişe dizilmesi, pişirme teknikleri ve sunum detayları anlatıldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, ATO Başkanı Yücel Bayram'ın katıldığı törende verildi.


Törende bir konuşma yapan Başkan Bayram, geleneksel Adana kebabının doğru tekniklerle yapılmasının önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkür etti ve sertifika alan kursiyerleri kutladı. Başkan Bayram, “Adana kebabının korunarak gelecek nesillere aktarılması ve bu lezzetin doğru tekniklerle yaşatılması en büyük hedefimiz. Katılan tüm kursiyerlerimize başarılar diliyoruz,” dedi.


Eğitime katılan kursiyerlerden Müzeyyen Çıkman, kurslarda kebap yapımının "püf" noktalarını öğrendiğini belirterek, "Adana kebabını, zırh çekmeyi, şişe dizmeyi ve yanında yapılan tablacı salatasını hazırlamayı öğrendik. Çok güzel bir eğitimdi ve çok memnun kaldık," ifadelerini kullandı. Çıkman, Adana kebabının yapım sürecini öğrenmenin kendisi için anlamlı bir deneyim olduğunu ekledi.

 

Etiketler:
Adana KebabıATOGeleneksel LezzetKebap Eğitimi

DİĞER HABERLER

Sanat Çalıştay’ı yapıldı
Sanat Çalıştay’ı yapıldı
9 Aralık 2024 Pazartesi