Adana Usulü Portakal Çubukları Nasıl Yapılır?

Adana usulü portakal çubukları nasıl yapılır?

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ünlü atıştırmalığı olan Portakal Çubukları tarifini GAZETTE.COM.TR olarak sizler için hazırladık.

Adana usulü portakal çubukları nasıl yapılır?

Portakalı iyice yıkayıp, üst ve alt kısımlarını kesiyoruz ve kabuklarını ayırıyoruz. Kabukları küçük parçalara kesiyoruz ve bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Ardından suyunu süzüyoruz ve aynı işlemi bir kez daha tekrarlıyoruz.
Kabuklar soğuduktan sonra, bıçak yardımıyla beyaz kısımlarını soyuyoruz, bu işlem kaynayınca kabukların daha kolay çıkmasını sağlar.
Aynı tencereye soyulmuş kabukları, şekeri, karanfili ve suyu ekleyip kaynatıyoruz. Karışım yoğunlaşıp kabuklar şekerlenene kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Şekerlenen kabukları ince bir ızgara üzerine diziyoruz ve soğuk bir ortamda kurumaya bırakıyoruz. Ben genellikle fırın ızgarasını tercih ediyorum.
Kuruyan kabukları eritilmiş çikolataya batırıyoruz ve yağlı kağıt üzerine diziyoruz. Çikolatalar donana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Sonuç olarak, portakal kabukları çikolatayla kaplanmış lezzetli atıştırmalıklarımız hazır!

 

DİĞER HABERLER

Adana Valisi Köşger, Kozan’da
Adana Valisi Köşger, Kozan’da
23 Mayıs 2024 Perşembe