BURASI BİR BAŞLANGIÇ
Türkiye’nin ve Adana’nın en saygın işletmelerinde aşçılık mesleğini yerine getiren genç işletmeci Sena Karakaya, Adana’ya döndükten sonra da, mesleğini devam ettirmek istediğini belirterek, bir arkadaşıyla birlikte, Ziyapaşa’da şimdi sahibi oldukları mekanı hizmete sunduklarını vurguladı. Karakaya, kumpir ve waffle konusunda iddialı olduklarının altını çizerken, “Burası bir başlangıç ve devamı gelecek. Kumpir ve waffle adına İstanbul Ortaköy’deki o ortamı ve lezzeti yakalamak istiyoruz, orayı örnek alıyoruz” diyor.
MÜŞTERİ DEĞİL MİSAFİR!..
“Adana’da bir marka yaratmayı” hedeflediklerini anlatan Karakaya, bunu başardıktan sonra daha farklı bir şeklide sistemlerini kurup ileriye dönük farklı ve güzel bir ortam yaratacaklarını vurguladı. Ziyapaşa kumpir ve wafflenin ilk göz ağrısı olduğunu anlatan Karakaya, “Müşteri önce beni tercih etmeli, çünkü amaç sıcaklığı yakalamalı. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Buraya gelenlere müşteri olarak değil misafir olarak bakıyoruz” diye konuştu.
Adanalı genç işletmeci Sena Karakaya, Ziyapaşa Kumpir ve Waffle isimli mekanlarında, işletme anlayışını kökten değiştiren yaklaşımla hizmet veriyor. İstanbul’u yakından bilenler Ortaköy’ün ünlü kumpir ve waffle tadını tadamadan duramazsa, aynı ortam ve lezzeti Adana’ya kazandırma hedefiyle yola çıkan Sena Karakaya da kısa zamanda epey mesafe alan genç bir işletmeci insanımız.
Gazette Gazetesi, Ziyapaşa Kumpir ve Waffle ve işletmecisi Sena Karakaya’yı, Adanalılara daha yakından tanıtmak amacıyla bir röportaj yaptı. Ziyapaşa Kumpir ve Waffle olarak, Adana insanının alışık olmadığı ama alışabileceği ürünleri de getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Sena Karakaya, “Alışkanlık yaratmak istiyoruz” dedi.
*Kendinizden biraz bahseder misiniz?
31 Mayıs 1993 Adana doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Adana’da okudum. Hayalimde olmayan istemediğim bir okuldu. Hayalimde şu an yaptığım meslek vardı. Aşçılık okumak istiyordum. Üniversiteye hazırlanırken gastronomi adı altında bölümler olduğunu öğrendim. Daha sonra üniversiteye hazırlıktan sonra YGS, LYS sınavlarına girdim. İstanbul Beykent Üniversitesi’ni kazandım. 2 yıl aşçılık, 1 yıl İngilizce hazırlık okudum. Hocamız Türkiye Mili Aşçılar Derneği Başkanı Esat Özata, bizlere birebir eğitim veriyordu. Yaklaşık 4 yıl İstanbul’da yaşadım. İstanbul’da hem aşçılık mesleğimi devam ettirdim hem de okumaya devam ettim. Kendimi geliştirmek ve çevre edinmek adına büyük restoranlarda çalıştım. El becerimi geliştirmek ve daha iyi yerlere gelmek için çalıştım. Okurken diğer yandan başka işlerle de alakalı gelişimlerde bulundum. Çalışmayı seven bir insanım, devamlı olarak aktifliği seviyorum. İstanbul’da en son bir restoranda aşçı yardımcılığı yapıyordum. Adana’ya dönmek zorunda kaldım mecburiyetten dolayı burada devam ettiriyorum. Adana’da Sheraton Otel’de belirli bir süre çalıştım daha sonra Antalya’da bir otelden teklif geldi oraya gittim. Yaklaşık 2 ay boyunca orada çalıştım. Daha sonra Bodrum’da bir otelde 6 ay çalıştım. Yine mesleğin getirmiş olduğu sezonluk olaylar dönemi olduğu için mecburen tekrar Adana’ya döndüm. Adana’ya döndükten sonra yeni bir restoran açılmıştı orada çalışmaya başladım. Restoranla alakalı maddi ve manevi bazı sıkıntılar vardı. Çalıştığım yerde emeğimin karşılığını almadığım için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Ziyapaşa’da acaba ne eksik ne yapabilirim diye düşündüm. Aklıma bu fikir geldi. Bir arkadaşım bana yarımcı oldu fikir verdi. Onunla beraber böyle bir işin içerisine girdik. Aslında burayı hayalimdeki yere dönüştürmek, daha güzel hale getirmek ve daha iyi yerlere gelmek için bu işe giriştim. Burası bir başlangıç ve devamı gelecek. Kumpir ve waffle adına İstanbul Ortaköy’deki o ortamı ve lezzeti yakalamak istiyoruz, orayı örnek alıyoruz.
*Önümüzdeki süreçte hedefleriniz neler?
Adana’da gerçekten bir marka yaratabilmek istiyoruz. Bunu başardıktan sonra da daha farklı bir şekilde sistemimizi kurup ileriye dönük daha farklı ve güzel bir ortam yaratabiliriz. Burası bizim için çok özel, ilk göz ağrımız. Zamanla insanları alıştırdıkça daha iyi olacağına inanıyorum.
*Peki, müşteriler neden burayı tercih etmeli?
Müşteri öncelikle beni tercih etmeli. Çünkü amaç sıcaklığı yakalamalı. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Buraya gelenlere müşteri olarak değil misafir olarak bakıyoruz. Elimizden geldiğince iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buradaki ürünlerin tamamı bana aittir. Tamamını kendim yapıyorum. Azar azar yapıp her gün malzemeleri yeniliyoruz. Günde 2 defa malzemeleri yenilediğimiz oluyor. Her şey taze ve doğal. Mesela köy tereyağını özel olarak Ceyhan’dan getirttiriyorum. Ayrıca bizim için yeni bir başlangıç olan karadut suyumuzda Balıkesir’den bir köyden geldi. Bizde burada satışını yaparak insanların doğal ürünleri tatmasını sağlamaya çalışıyoruz. Adana’da olmayan bir lezzeti göstermeye başlayacağız.
*Önümüzdeki günlerde de bu tarz Adana’nın bilmediği daha önce tatmadığı yiyecek ve içecekleri getirtmeyi planlıyor musunuz?
Adana insanlarının alışık olmadığı ama alışabileceği ürünleri bulup getirmek istiyoruz. Alışkanlık yaratmak istiyoruz. Daha farklı yiyecekleri ve içecekleri zamanla araştırarak bulacağız.