İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki giden yolcu
salonunda düzenlenen etkinliğe, BTA'nın Üst Yöneticisi Baha Bülbül, Adanalı Şef
Şevket Usta, Şef Şefika Günyel ve havalimanı çalışanları katıldı.

Baha Bülbül, açılış konuşmasında, "İstanbul
Havalimanı'nda Türk mutfağının kültür elçisi olarak varız. Farklı kültürleri
Türk mutfağıyla buluşturarak ülkemizin zengin lezzetlerini yolculara sunma
misyonunu üstleniyoruz. Bu yıl başlattığımız Adana günleri etkinliğiyle Anadolu
mutfağının çeşitliliğini keşfetmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Şef Şefika Günyel ise etkinlikte sunulan ürünlerin tamamının
yerel üreticilerden temin edildiğini vurgulayarak, "Adana mutfağının
kökleri derinlere uzanıyor. Sunulan her yemeğin geçmişiyle özdeşleşen bir
hikayesi var. Restoranlarımızda en çok önem verdiğimiz unsurlar arasında yerel
lezzetler ve yerel üreticiler geliyor. Orijinal tariflerin korunması ve gelecek
nesillere aktarılması bizim için son derece kıymetli. Bu etkinlikte Adana
mutfağıyla bu hassasiyeti paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.
"Tadında Anadolu" etkinliği her yıl farklı bir
Anadolu şehrinden seçilen lezzetlerle, İstanbul Havalimanı'ndaki dış hatlar
gidiş terminalinde ve İzmir Adnan Menderes ile Ankara Esenboğa havalimanlarında
iç hatlardaki BTA şubelerinde yolcularla buluşuyor.
Etkinlik süresince "Tadında Anadolu" şubelerini
ziyaret eden yolcular, Adana'nın yöresel malzemelerle ve geleneksel pişirme
teknikleriyle hazırlanan lezzetlerini tatma şansı bulurken, kadim Türk
mutfağının biyolojik çeşitliliği hakkında da bilgi edinme imkanı yakalıyor.

Son Dakika Gelişmelerden
Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone olun.
ABONE OL!