Türkiye’nin en çok bal üreten ilçesi Adana Kozan’da
kurulduğu günden beri lezzet kalitesi en yüksek balları üretmeyi ilke edinen
Anavarza Bal, bölge kalkınmasında da önemli bir rol oynayarak sektörün önemli
oyuncuları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye’nin zengin çiçek
florasını bölgenin kalkınması için bir fırsat olarak gören Anavarza Bal,
dünyanın ilk 10 tesisi arasına girecek laboratuvar alt yapısı ve
kavanozlama/ambalajlama kapasitesi ile en lezzetli balları sofralara
ulaştırıyor.
Balın lezzetli olmasının arının gezdiği çiçeklerin cinsi ve
çeşidine göre şekillendiğinin altını çizen Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen,
“Anavarza Bal’ın lezzetinin sırrı bu çiçek örtülerini baz alarak ballar elde
etmesinde. Biz Anavarza olarak bitki örtüsünü ve lezzetli çiçekleri çok iyi
biliyoruz ve ballarımızı bu bilgi birikimiyle tüketicilerimizin sofralarına
ulaştırıyoruz. Anavarza Çiçek balımızın lezzeti bu yıl Paris’te dünyanın birçok
ülkesinden yüzlerce balın kör tadım yöntemi ve ambalajsız olarak
değerlendirildiği Paris Honey Awards’ta Gold Quailty ödülünün sahibi oldu.
Böylece ballarımızın lezzetini bir kez daha kanıtlamış olduk” dedi.