Gürlek'ten Adana'da Önemli Mesaj

Bakan Gürlek Adana'da konuştu: “Hiç kimse dokunulmaz değildir”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında Adana'da sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Gürlek, Terörsüz Türkiye sürecinden yargı reformlarına, aile ve gençlerin karşı karşıya olduğu tehditlerden organize suçlarla mücadeleye kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu


Bakan Gürlek Adana'da konuştu: “Hiç kimse dokunulmaz değildir”

“Temel şartımız silah bırakılması ve örgütsel varlığın sona ermesi”

STK Buluşması'nda konuşan Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın STK temsilcilerine selamlarını iletti.
Sivil toplum kuruluşlarının toplum ile yönetim arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini belirten Gürlek, STK'ların sahadaki talep ve beklentileri yönetime taşıdığını, sosyal dayanışmayı güçlendirdiğini ve ülkenin gelişimine katkı sunduğunu ifade etti.
Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gürlek, Terörsüz Türkiye hedefinin önemine değindi.
Gürlek, “Milletimizin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecek Terörsüz Türkiye hedefi, hepimizin hedefidir. Yerli ve milli bir iradenin ürünü olan Terörsüz Türkiye hedefinde artık önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz.” dedi.
Sürecin yol haritasının net olduğunu belirten Gürlek, “Terör örgütünün bütün unsurlarıyla birlikte silah bırakması ve örgütsel varlığına son vermesi bizim temel şartımızdır.” ifadelerini kullandı.

“Daha hızlı ve adil yargılamalar için çalışıyoruz”


Adalet Bakanlığı olarak hukuk sisteminin daha etkin hale getirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Gürlek, vatandaşların ve yatırımcıların uzun süren yargı süreçleri nedeniyle zaman kaybetmemesini amaçladıklarını söyledi.
Gürlek, fiziki kapasite, insan kaynağı ve teknolojik altyapı alanlarındaki eksikliklerin giderilmesi için adımlar attıklarını belirterek, yargı süreçlerinin makul sürede tamamlanmasının ve adalete erişimin kolaylaştırılmasının öncelikleri arasında olduğunu dile getirdi.
Gürlek, güven veren ve öngörülebilir bir hukuk sisteminin ekonomik kalkınma açısından da önemli olduğunu ifade etti.

“Hiç kimse dokunulmaz değildir”



Hukukun toplumun tüm kesimleri için temel güvence olduğunu vurgulayan Gürlek, hukuk dışı yapı ve faaliyetlere izin verilmeyeceğini söyledi.
Gürlek, “Kim olurlarsa olsunlar, hangi makamın, unvanın veya gücün arkasında saklanırlarsa saklansınlar adaletten kaçamayacaklardır.” ifadelerini kullandı.
“Hukuk ve kanunlar karşısında hiç kimse imtiyazlı değildir.” diyen Gürlek, herkesin kimliği, makamı ve unvanı ne olursa olsun hukuk önünde eşit olduğunu belirtti.

“Sokak çetelerine devletin demir yumruğunu vuracağız”

Programın ardından STK ve iş dünyası temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Gürlek, iş davalarının uzun sürmesi, konkordato süreçleri ve ticari uyuşmazlıklarda tahkim mekanizmasının daha etkin kullanılması gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.
Ticari uyuşmazlıklar ile yabancılık unsuru taşıyan davalarda tahkim kullanımının artırılmasına yönelik düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirten Gürlek, yargı süreçlerinin hızlandırılmasının öncelikleri arasında olduğunu yineledi.
Adana'da organize suç örgütleri ve sokak çeteleriyle mücadeleye ilişkin bir soru üzerine de Gürlek, kentte huzur ve güvenliğin korunmasının öncelikli olduğunu söyledi.
Gürlek, “İsmi ne olursa olsun sokak çetelerine devletin demir yumruğunu vuracağız. Bu konuda irademiz nettir.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler:
Akın Gürlek Adalet Bakanı Akın Gürlek Adana Terörsüz Türkiye STK Buluşması 

DİĞER HABERLER