Başkan Kozay'dan Çukurova İçin Kısırlaştırma Merkezi

Başkan Kozay: Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması uyumamaları için en etkili yöntem

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, son zamanlarda sokak hayvanları ile ilgili önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 


Başkan Kozay: Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması uyumamaları için en etkili yöntem

Yeni sokak hayvanları yasa tasarısı hakkında Gazettecomtr’ye yaptığı açıklamalarda, belediyenin sokak hayvanları konusundaki çabalarını ve hedeflerini detaylı bir şekilde paylaştı.

Başkan Kozay, Adana'nın en iyi barınağı Çukurova Belediyesi’nin olarak kabul edilen barınağın çalışmalarını iyileştirmek adına çaba harcadıklarını belirtti. Sokak hayvanlarının sayısını kontrol altında tutmak ve korumak amacıyla barınak içinde yeni bir kısırlaştırma merkezi kurmayı planladıklarını ifade etti. Hayvanların kısırlaştırılmasının sokaklardaki hayvan sayısını kontrol altında tutmanın en etkili yöntemlerinden biri olduğuna inanan Başkan Kozay, hayvanların uyutulmasına karşı olduklarını ve net bir tavır aldıklarını vurguladı.



Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve bakımı konusunda yaşadıkları zorlukları aşma çabası içinde olduklarını belirten Başkan Kozay, kısırlaştırma sonrası hayvanların bir süre hastanede tutulması gerekliliğinin, hayvanların sağlıklı bir şekilde sokaklara dönmesi ve popülasyonlarının kontrol altında tutularak artmalarının önlenmesi için önemli olduğunu aktardı. İngiltere'deki uygulamaya tam anlamıyla sıcak bakmasalar da hayvanların uyutulmasına karşı olduklarını açıkça belirten Başkan Kozay, toplumun duyarlılığını artırmak ve devlet desteğiyle işbirliği içinde daha etkin çözümler bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kısırlaştırma işlemlerinin zorlu ve maliyetli olabileceğini belirten Başkan Kozay, ancak uzun vadede bu yatırımın hayvanların refahı ve sokaklardaki kontrolü için önemli olduğunu düşündüklerini vurguladı. Devlet ve toplumun desteğiyle bu sorunun üstesinden gelebileceklerine olan inancını paylaşan Başkan Kozay, sokak hayvanları konusundaki çabaların birlikte daha etkili sonuçlar doğuracağını kaydetti.

Sokak hayvanlarının günlük bakımı konusunda da aktif destek sağladıklarını dile getiren Başkan Kozay, gönüllüler ve belediye ekiplerinin,  hayvanlara mama ve diğer ihtiyaçları konusunda yardımcı olduklarını söyledi. 

Kozay, 52 farklı noktada düzenli besleme noktaları oluşturarak sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarını da sözlerine ekledi.
 

DİĞER HABERLER

Evde Hint Keneviri Düzeneği
Evde Hint Keneviri Düzeneği
22 Mayıs 2025 Perşembe
5 Ocak Hastanesi
5 Ocak Hastanesi'nde kanlı pusu
22 Mayıs 2025 Perşembe
Bir mezarlık kalmıştı
Bir mezarlık kalmıştı
21 Mayıs 2025 Çarşamba
47 İlde Deaş Avı
47 İlde Deaş Avı
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Eski Koca Kurşun Yağmuru
Eski Koca Kurşun Yağmuru
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Kaza böyle geliyorum dedi
Kaza böyle geliyorum dedi
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Seyir halindeki otomobil kül oldu
Seyir halindeki otomobil kül oldu
19 Mayıs 2025 Pazartesi
 2 Motosiklet çarpıştı 1 ölü
2 Motosiklet çarpıştı 1 ölü
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Altın hırsızları tutuklandı
Altın hırsızları tutuklandı
17 Mayıs 2025 Cumartesi