En iyi üniversitelerin belirlendiği her alandaki sıralama, dünyadan seçkin akademisyen ve işverenleri kapsayan anket çalışmasından elde edilen “saygınlık verileri (academic reputation and employer reputation)”, “öğretim üyesi başına atıf sayıları (citations per paper)”, “öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayıları” ve “uluslararası öğrenci-öğretim üyesi oranları” kullanılarak oluşturuldu. Yani sıralama kriterlerini akademisyenlerin görüşleri, işveren görüşleri, kişi başına düşen atıf sayısı gibi başlıklar belirledi.
Listeye 10 Türk Üniversitesi Girebildi
QS 2014 listesindeki Türk üniversitelerinin isimleri ise, “Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi” olarak sıralandı.
Çukurova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, "40 yıl önce iki fakülte ile eğitime başlayan Çukurova Üniversitesi’nin bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle “Dünyanın En İyi Üniversitesi” listesine giren 10 Türk üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum.” dedi.
Prof. Dr. Kibar: “Dünya Üniversitesi Olma Hedefindeyiz.”
Çukurova Üniversitesi'nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefinde olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kibar "Çukurova Üniversitesi, sahip olduğu 16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü ve 32 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile toplumun önemli sorunlarını ele alan ve çözümler üreten kimliği ile daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edecektir." diye konuştu.