Çukurova Üniversitesinde Toplantı

Çukurova üniversitesinde toplantı

Çukurova Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün altyapısının güçlendirilme toplantısına,Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Çukurova üniversitesinde toplantı

Makam toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, oda başkanları ile ilgililer katıldı. 
Toplantıda konuşan Vali Köşger; gastronomi ve mutfak sanatlarının bölge turizmi, kültürel tanıtım ve yerel kalkınma açısından büyük bir potansiyel taşıdığını belirtti. Adana’nın verimli toprakları, zengin mutfak kültürü ve genç insan kaynağı ile bu alanda öncü olabileceğini dile getiren Vali Köşger,  “Gastronomi artık sadece bir mutfak meselesi değil ekonomik, kültürel ve turistik anlamda önemli bir kalkınma aracı haline gelmiştir. Çukurova Üniversitemizin bu alanda nitelikli bireyler yetiştirmesi, Adana’nın gastronomi potansiyeline önemli katkılar sağlayacaktır. Bizler de bu amaç doğrultusunda ilgili kurumlarımızla koordineli şekilde çalışarak en kısa sürede gerekli altyapının tamamlanmasını ve buradan yetişecek öğrencilerimizin gastronomi sektörüne en iyi şekilde hizmet etmesini hedefliyoruz.” dedi.
Toplantı kapsamında bölümün ihtiyaç duyduğu teknik donanımlar ele alınırken altyapıya yönelik çeşitli değerlendirmeler yapıldı.
 

Etiketler:
GündemAdanaÇukurova ÜniversitesiGastronomi ve Mutfak Sanatları BölümüvaliYavuz Selim KöşgerZeydan KaralarHamit Emrah BerişEmre DuruAhmet Rifat Duran

DİĞER HABERLER

5 milyon makaron ele geçirildi
5 milyon makaron ele geçirildi
7 Temmuz 2025 Pazartesi