İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Çukurova
ilçesindeki patates tarlalarını ziyaret ederek basın mensuplarına açıklamalarda
bulundu. Kökçüoğlu, patatesin insan beslenmesinde tahıllardan sonra en önemli
katkı sağlayan ürünlerden biri olduğunu belirtti.
Geçen yıl Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyon dekarlık
alanda 5,5 milyon ton patates üretildiğini aktaran Kökçüoğlu, Adana'da ise 60
bin dekarlık alanda 220 bin tonluk bir üretim gerçekleştirildiğini söyledi. Bu
yıl ise üretim alanında ve rekolte bakımından %10'luk bir artış öngördüklerini
dile getirdi.
Adana'nın patates üretiminde Türkiye'de 10. sırada yer
almasına rağmen, erken hasat ve ürünün sanayi ve tohumluk olarak
kullanılmasıyla ekonomiye büyük katkı sağladığını belirtti.
Patates üreticilerinden Tuna da Yıldırım, 120 bin dönüm
arazide patates ekimi gerçekleştirdiğini ifade etti. Girdi maliyetlerinin
yüksek olduğunu vurgulayan Yıldırım, tarlada kilogram başına 17-18 lira
arasında satış yaptıklarını ve dekarda 4,5-5 ton verim elde ettiklerini
paylaştı.