Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, havacılık sektörünü tercih eden yolcu sayısı son 15 yılda yüzde beşyüz (500%) artış göstermiş, buna bağlı olarak havacılık şirketlerinin pilot, lojistik destek ve işletme personeli ihtiyaçları da giderek artmıştır.
Havacılık sektöründe çalışacak nitelikli eleman ihtiyacında artış…
Nitelikli havacılık personeli bulmakta zorlanan ve mevcut çalışanları üzerindeki iş yükü giderek artan havacılık sektörü şirketleri nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için hem havacılık okullarıyla özel anlaşmalar yapmaya yönelmiş hem de havacılık sektörüne eleman yetiştirecek kurumların oluşturulması için özel çaba sarfetmeye başlamıştır.
İş garantisi, eğitim ücretlerini mezuniyet sonrası ödeme fırsatı…
Ülkemizin ilk ve tek denizcilik ve havacılık üniversitesi olan ve ilk aşaması 80 milyon dolarlık bir projeyle hayata geçirilen Girne Üniversitesi, bu bağlamda, mezunlarına iş garantisi ve eğitim masraflarını mezuniyet ve istihdam sonrasında ödeme fırsatı veriyor.
Girne Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi’nin havacılık bölümlerini tercih edecek olan öğrenciler mezuniyet sonrasında iş garantisine sahip olacaklar ve eğitim ücretlerini de mezun olup iş bulduktan sonra ödemeye başlayacaklar. Havacılık eğitimi konusunda 6 uçaklık eğitim filosu ile KKTC’yi Doğu Akdeniz bölgesinde bir havacılık eğitim merkezi haline getirmeyi hedefleyen Girne Üniversitesi havacılık eğitimi konusunda bugüne kadar hiçbir kurumun sunmadığı imkanları sunuyor ve öğrencilerine mezuniyet sonrasında iş garantisi veriyor.
Girne Üniversitesi son olarak yaptığı açıklamada, Havacılık ve Denizcilik Fakültelerinin son kayıt tarihinin 05 Eylül 2014 olduğunu belirtti.