Hizmet Üretici Endeksleri Arttı

Hizmet üretici endeksleri arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Mayıs ayı hizmet üretici fiyat endeksi (H-ÜFE) değişim oranlarını açıkladı. TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, H-ÜFE’nin yıllık yüzde 9,72, aylık yüzde 1,34 arttığı belirtildi.

Hizmet üretici endeksleri arttı

Yapılan açıklamada, H-ÜFE 2020 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,34, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,57, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,18 artış gösterdiği bildirildi.

ULAŞTIRMA VE DEPOLAMADA ARTIŞ VAR

Bir önceki yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 14,11, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 6,75, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 5,82 artış, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 3,40 azalış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 11,16, idari ve destek hizmetlerinde yüzde 5,90 artış gerçekleştiği ifade edildi.

EN YÜKSEK AZALIŞ KONAKLAMADA 

H-ÜFE sektörlerinden konaklama hizmetlerinde yüzde 7,41, seyahat acentesi, tur operatörü, diğer rezervasyon hizmetleri ve ilgili hizmetlerinde yüzde 6,87, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 3,40 azalış gerçekleştiği belirtildi. Buna karşılık posta ve kurye hizmetleri yüzde 25,03, depolama ve destek hizmetleri, taşımacılık için yüzde 23,51, bilimsel araştırma ve geliştirme hizmetleri yüzde 16,70 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler olduğu açıklandı.


 

DİĞER HABERLER

Adana’da feci kaza
Adana’da feci kaza
5 Aralık 2025 Cuma
Karabük’te öğrenci ölü bulundu
Karabük’te öğrenci ölü bulundu
3 Aralık 2025 Çarşamba
Edirne’de FETÖ operasyonu
Edirne’de FETÖ operasyonu
3 Aralık 2025 Çarşamba
Kozan’da iki araç çarpıştı
Kozan’da iki araç çarpıştı
29 Kasım 2025 Cumartesi
Adana’da Restoran Cinayeti
Adana’da Restoran Cinayeti
29 Kasım 2025 Cumartesi
TBMM başkanı adana’da
TBMM başkanı adana’da
28 Kasım 2025 Cuma