Karataş ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi'nde Engin Koca'ya ait
tarlada gerçekleştirilen hasada Vali Yavuz Selim Köşger de katıldı.

Tescilli Adana karpuzunu keserek tadına bakan Vali Köşger,
çiftçilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.
Hasadın normalden erken gerçekleştiğine dikkat çeken Vali
Köşger, Adana'nın Türkiye'deki karpuz üretiminin beşte birinden sorumlu
olduğunu belirtti. Ayrıca, Adana karpuzunun coğrafi tescilli olduğunu ve şehrin
karpuz konusunda marka bir imaja sahip olduğunu vurguladı. Köşger, karpuzun
kendine özgü tadıyla Türkiye'de farklı bir ün kazandığını ifade etti ve bu
sezon da Adana karpuzunun şöhretini devam ettireceğine inandığını belirtti.

Köşger ayrıca, karpuzun olgunlaşmadan pazara çıkmasını
engellemek üzere denetimlerin sürdüğünü dile getirdi.
Karpuz üreticisi Engin Koca ise 100 dönüm alanda örtü altı
karpuz yetiştirdiğini belirtti. Ocak ayında karpuz çekirdeklerini toprakla
buluşturduklarını ve şimdi ilk hasadı gerçekleştirdiklerini söyledi. Koca,
verimden memnun olduklarını ve hava koşullarının iyi olması nedeniyle hasada
erken başladıklarını kaydetti. Fiyatların çiftçi ve tüketiciyi memnun ettiğini
söyleyen Koca, tarladaki fiyatların 10-12 lira arasında değiştiğini ifade etti.