İlk Karpuz Hasadı Yapıldı

İlk karpuz hasadı yapıldı

Adana, Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden biri olarak sezonun ilk turfanda karpuz hasadına ev sahipliği yaptı.

İlk karpuz hasadı yapıldı

Karataş ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi'nde Engin Koca'ya ait tarlada gerçekleştirilen hasada Vali Yavuz Selim Köşger de katıldı.


Tescilli Adana karpuzunu keserek tadına bakan Vali Köşger, çiftçilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.
Hasadın normalden erken gerçekleştiğine dikkat çeken Vali Köşger, Adana'nın Türkiye'deki karpuz üretiminin beşte birinden sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, Adana karpuzunun coğrafi tescilli olduğunu ve şehrin karpuz konusunda marka bir imaja sahip olduğunu vurguladı. Köşger, karpuzun kendine özgü tadıyla Türkiye'de farklı bir ün kazandığını ifade etti ve bu sezon da Adana karpuzunun şöhretini devam ettireceğine inandığını belirtti.



Köşger ayrıca, karpuzun olgunlaşmadan pazara çıkmasını engellemek üzere denetimlerin sürdüğünü dile getirdi.
Karpuz üreticisi Engin Koca ise 100 dönüm alanda örtü altı karpuz yetiştirdiğini belirtti. Ocak ayında karpuz çekirdeklerini toprakla buluşturduklarını ve şimdi ilk hasadı gerçekleştirdiklerini söyledi. Koca, verimden memnun olduklarını ve hava koşullarının iyi olması nedeniyle hasada erken başladıklarını kaydetti. Fiyatların çiftçi ve tüketiciyi memnun ettiğini söyleyen Koca, tarladaki fiyatların 10-12 lira arasında değiştiğini ifade etti.

 

DİĞER HABERLER