İyi Parti'den Tutuklanan Gazeteciler Adına Basın Toplantısı

İyi Parti'den Tutuklanan Gazeteciler Adına Basın Toplantısı

İyi Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, geçtiğimiz günlerde tutuklanan gazeteciler adına İyi Parti Adana İl başkanlığında bir basın açıklaması düzenledi. Büyüköztürk “  Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır.” dedi.

İyi Parti'den Tutuklanan Gazeteciler Adına Basın Toplantısı

Genç Gazeteciler hedef alındı

Düzenlenen toplantıda Birol Büyüköztürk “Türkiye Cumhuriyet’inin 100.yılında, Cumhuriyetimizin ana unsuru olan Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikası geçtiğimiz günlerde ifşa olmuştur. 1944’te tabutluklarda, 1980’de Mamak’ta zincirlenmek istenen Türk milliyetçiliği; 2023’te siyasi iktidarın yol açtığı sığınmacı dalgasına karşı Türk milletini bilinçlendirmek isteyen genç gazeteciler üzerinden hedef alınmıştır. Oysa bu topraklarda gazetecilik, milletin derdini dert edinmek ve bunların çözümü için cesaretle doğruları yazıp konuşabilmektir.” sözlerini kullandı.

Gözaltına alınan ve tutuklanan genç gazeteciler de işte bu sorumluluğun bir parçasıdır.

Büyüköztürk “Ancak kulak verilecekleri yerde gözaltına alınmış ve tutuklanmış, bunlar yetmemiş gibi genel sağlık hakları görmezden gelinmiştir. Bu kasıtlı ve art niyetli tutum sonucunda, söylemekten utanç duyulması gereken; "Gönderilerinde milliyetçi paylaşımda bulundukları tespit edilmiştir" ifadesi dava dosyasına girmiştir. Dosyada delil diye yer alan; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" pankartının fotoğrafı ise sanki bir suç unsuru gibi sunulmuştur. Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır.” ifadelerini kullandı.

 

Türk milliyetçiliği her vatandaşın üzerine düşen vazifedir

Adana İyi Parti İl Başkanı Büyüköztürk "Sözde çözümü Oslo'da, Habur'da, Kandil'de arayan; posta güvercinleriyle terör örgütü elebaşına mesajlar gönderen iktidar hem sığınmacı gündemini bastırmak hem de sözde Çözüm Süreci garabetinde yaptığı gibi Türk milliyetçiliğini yeniden mahkûm etmeye çalışacaksa buradan duyuruyoruz ki; bu tutumun karşısında dimdik bir İYİ Parti olacaktır. Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmak da bu ülkenin her bir vatandaşına düşen vazgeçilmez bir haktır. Belirtmek isteriz ki Ulu Önderimiz olmasından her zaman övündüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ziya Gökalplerden Erol Güngörlere kadar tertemiz Türk münevverlerinin, devlet adamlarının yeşerttiği ve büyüttüğü ve korumayı Türk milliyetçiliği düşüncesini İYİ Parti olarak savunmayı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkûm edilmesine geçit vermeyeceğiz. " ifadelerini kullanarak toplantıya son verdi.




 

Etiketler:
#iyiparti #adana #birolbüyüköztürk #tutuklanan #gazeteciler

DİĞER HABERLER

Büyükşehir Ekipleri Teyakkuzda
Büyükşehir Ekipleri Teyakkuzda
9 Eylül 2026 Çarşamba