Etkinliğin son günü yerli ve yabancı konuklar tarihi Uzun Çarşı'yı gezdi. Tescilli tatlı olan künefenin yapımını ilgi ile izleyen konuklar ayrıca bakla ezmesi ve humus yapımı hakkında da bilgi aldı. 3-6 Eylül tarihleri arasında, 18 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri'nin kapanış programına minikler renk kattı. Valilik tarafından restore edilerek çocukların hizmetine sunulan Latife Hanım Anaokulu'nda düzenlenen programda, Aşçılık Atölyesi kurularak Fransız Master Şef Cristophe Bidoult tarafından gastronomi konusunda eğitim alan miniklere sertifikaları verildi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yaptığı konuşmada, Bidoult ve ekibine teşekkür etti. Son gün, ayrıca Anemon Otel'de Tunus'a özgü yemekler konuklara sunuldu. Yerli ve yabancı konuklar Hatay Arkeoloji Müzesi'ne düzenlenen geziye de katıldı. Ramazan ÇELİK/DHA