Mutfak Günleri, renkli görüntülerle sona erdi

Mutfak Günleri, renkli görüntülerle sona erdi

HATAY Valiliği koordinasyonuyla İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri, renkli etkinliklerle sona erdi. 

Mutfak Günleri, renkli görüntülerle sona erdi

Etkinliğin son günü yerli ve yabancı konuklar tarihi Uzun Çarşı'yı gezdi. Tescilli tatlı olan künefenin yapımını ilgi ile izleyen konuklar ayrıca bakla ezmesi ve humus yapımı hakkında da bilgi aldı. 3-6 Eylül tarihleri arasında, 18 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri'nin kapanış programına minikler renk kattı. Valilik tarafından restore edilerek çocukların hizmetine sunulan Latife Hanım Anaokulu'nda düzenlenen programda, Aşçılık Atölyesi kurularak Fransız Master Şef Cristophe Bidoult tarafından gastronomi konusunda eğitim alan miniklere sertifikaları verildi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yaptığı konuşmada, Bidoult ve ekibine teşekkür etti. Son gün, ayrıca Anemon Otel'de Tunus'a özgü yemekler konuklara sunuldu. Yerli ve yabancı konuklar Hatay Arkeoloji Müzesi'ne düzenlenen geziye de katıldı. Ramazan ÇELİK/DHA

 

DİĞER HABERLER

Feci Kazada Otomobil ikiye ayrıldı
Feci Kazada Otomobil ikiye ayrıldı
4 Aralık 2024 Çarşamba
Site girişini ateşe verdiler
Site girişini ateşe verdiler
4 Aralık 2024 Çarşamba
Ünlü kuaförün salonu tarandı
Ünlü kuaförün salonu tarandı
4 Aralık 2024 Çarşamba
15 Günlük Hava Durumu I Adana
15 Günlük Hava Durumu I Adana
4 Aralık 2024 Çarşamba