Kentteki önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel
tariflerle buluştuğu yarışma, merkez Yüreğir ilçesindeki bir otelde düzenlendi.
Yarışmaya katılan şefler, "tatlı-pasta",
"soğuk-sıcak yemekler" ve "yöresel Adana mutfağı"
kategorilerinde yarıştılar.
Katılımcıların hazırladığı yiyecekler, jüri üyelerine
sunuldu ve tariflerin sunumu, görünüşü, lezzeti, kokusu ve kıvamı gibi
özelliklerine göre değerlendirildi. Dereceye giren şeflere ödülleri verildi.
Kostüm giymiş mankenlerin renk kattığı "Portakallı Lezzetler
Yarışması"nın ardından, Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği etkinlikte
sergilendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen
"Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin ilk durağı olan ve 13 Nisan'da
başlayan 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, yarın sona erecek.