Portakallı Lezzetler Yarışması Düzenlendi

Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın bir etkinliği olarak "Portakallı Lezzetler Yarışması" gerçekleştirildi.

Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

Kentteki önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluştuğu yarışma, merkez Yüreğir ilçesindeki bir otelde düzenlendi.



Yarışmaya katılan şefler, "tatlı-pasta", "soğuk-sıcak yemekler" ve "yöresel Adana mutfağı" kategorilerinde yarıştılar.

Katılımcıların hazırladığı yiyecekler, jüri üyelerine sunuldu ve tariflerin sunumu, görünüşü, lezzeti, kokusu ve kıvamı gibi özelliklerine göre değerlendirildi. Dereceye giren şeflere ödülleri verildi.



Kostüm giymiş mankenlerin renk kattığı "Portakallı Lezzetler Yarışması"nın ardından, Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği etkinlikte sergilendi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin ilk durağı olan ve 13 Nisan'da başlayan 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, yarın sona erecek.


 

DİĞER HABERLER