Adana Yemekleri Paneli 2024

Prof. Dr. Arif Bilgin “Adana Yemeklerinin Geleceği” panelini verecek

Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin, Tarihsel Süreçte Kaybolmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Adana Yemeklerinin Geleceği & Korunması için Yerel Halkın ve Kurumların Rolü” konulu panel verecek.

Prof. Dr. Arif Bilgin “Adana Yemeklerinin Geleceği” panelini verecek

Pr. Dr. Bilgin, gazette.com.tr ye yaptığı açıklamada, Adana Lezzet Festivali nin çok kapsamlı ve güzel bir festival olduğunu belirterek, Adana nın festival konusunda başarılı olduğunu söyledi.

Adana Lezzet Festivali kapsamında Merkez Park ta 20 Ekim 2024 Pazar günü saat 10.00 da Tarihsel Süreçte Kaybolmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Adana Yemeklerinin Geleceği & Korunması için Yerel Halkın ve Kurumların Rolü” konulu panel, Adanalılar ve şehir dışından gelen ziyaretçileri bekliyor.

PROF. DR. ARİF BİLGİN KİMDİR?

1967 de Bolu da dünyaya gelen Prof. Dr. Arif Bilgin, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

AKADEMİK ÜNVANI

Yüksek Lisans; Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Tarihi Anabilim Dalı, 1994.

Doktora; Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel İktisat Tarihi, 2000

Doçentlik Unvanı; 2006, Profesörlük Unvanı; 2012.

AKADEMİK GÖREVLERİ

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı (1990-1993), Celal Bayar Üniversitesi Araştırma Görevlisi 1993, Chicago Üniversitesi Misafir Öğretim Üyesi, London School of Economics de Misafir Öğretim Üyesi, Sakarya Üniversitesi Yardımcı Doçentlik (2003), Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, TÜBİTAK bünyesindeki Sosyal ve Beşerî Bilimler Destekleme Grubu nda (SOBAG) Danışma Kurulu üyeliği (2014-2016), SOBAG Yürütme Kurulu Üyeliği (2017-2020), Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyeliği.

KİTAPLARI

Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Taşrasında Bir Maliye Kurumu: Bursa Hassa Harç Eminliği, Türk Mutfağı ve Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı.

ALDIĞI ÖDÜLLER

Bursa Hassa Harç Eminliği kitabı Osmanlı Bankası Arşivi ve Araştırma Merkezi ile Avrupa Bankacılık ve Finans Tarihi Birliği nin müştereken verdiği Bankacılık ve Finans Tarihi ödülü, Sakarya Mutfağı kitabı ile Dünya Kitap Yılın Gastronomi Kitabı ve Gourmand World Cookbooks Awards’ın Mutfak Tarihi alanındaki ödülü.


 

Etiketler:
LezzetFestivaliAdanaHaberler

DİĞER HABERLER

15 Günlük Hava Durumu I Adana
15 Günlük Hava Durumu I Adana
9 Kasım 2024 Cumartesi