Ramazan Öncesi Şarküteri Sektöründe Hareketlilik

Ramazan öncesi şarküteri sektöründe hareketlilik başladı

Ramazan öncesi şarküteri sektöründe hareketlilik başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, şarküteri sektöründe hareketlilik başladı. Adana’da Şarküteri sektöründe yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren Halil İbrahim Bulut, Ramazan ayının yaklaştığını belirterek, insanların bu dönemde özellikle sahur ürünlerine yoğun ilgi göstermeye başladığını dile getirdi.


HABER/FOTOĞRAF: MEHMET AKİF ORTAÇ

Ramazan ayına sayılı günler kala kahvaltılık ürünlerine yoğunluğun attığını belirten Bulut, “Yoğunluğumuz artmaya başladı. İnsanlar sahurluk ürünlere yöneldiler. Yani birkaç günden itibaren insanlar alışveriş yapmaya başladı.” dedi.




“TAHİN-PEKMEZ’E RAĞBET ÇOK FAZLA”

En çok tercih edilen ürünlere de değinin Bulut şöyle devam etti: “Şarküteri ürünleri, aklımıza gelecek kahvaltılık ürünlerinin hemen hemen hepsidir. Yani peyniri, zeytin, yumurta olmazsa olmaz kaymak, tahin, pekmez, helva, reçel yani ürünler bunlardan oluşuyor. En çok tercih edilen özellikle sahur sofrasında olmazsa olmazı dediğimiz peynir çeşitleri var. Kaymak, yoğurt bunlar sahurda olmazsa olmazlardandır. Şimdi Ramazan ayı da serin havalara denk geldiği için daha çok böyle reçel, helva, tahin pekmez gibi ürünlerde rağbet görmeye başladı.”



“BİR HAFTALIK SAHUR MASRAFI 1500 TL CİVARI”

Şarküteri ürün fiyatlarının geçen seneye göre attığını ifade eden Bulut, “Tabii ki geçtiğimiz senelere göre fiyatlar biraz pahalı. Peynir çeşitleri şu an 100 TL’den başlıyor, 300 TL’ye kadar gidiyor. Zeytinler de aynı 120 TL’den başlayan zeytinler var. 250 TL’ye kadar çıkıyor. Yumurta yarım koli 60 TL, Reçel çeşitleri yine 100 ile 150 TL arası sahur sofralarının vazgeçilmezi olan Tahin-Pekmez bu sene 120 TL’den gidiyor.



Genellikle insanlar bir hafta ve 15 günlük tüketebilecekleri kadar alışveriş yapıyorlar. Ortalama 4-5 kişilik bir ailenin bir haftalık sahur masrafı 1200 ile 1500 TL civarıdır.” şeklinde konuştu.





“SAHURDA TUZLU ÜRÜNLERDEN KAÇININ”

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Bulut şunları ekledi: “Malum ramazan ayında sabahtan akşama kadar aç ve susuz kalacağız. Vatandaşlara sahurda az tuzlu ürünlerden tüketmelerini tavsiye ediyorum. Tok tutacak olan susatmayacak ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

DİĞER HABERLER