Şahin: Emeklerimize değdi

Şahin: Emeklerimize değdi

Gazette TV’nin, 2. Beauty Çukurova Expo Fuarı’nda kurduğu mini stüdyoda, Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu Başkanı Nuran Şahin, İmtiyaz Sahibimiz Fatma İnci Gül’ün moderatörlüğünü yaptığı İnci Gül ile Biz Bize’nin konuğu oldu.


Şahin: Emeklerimize değdi

Gazette TV ve gazetesinin www.gazette.com.tr, YouTube, Twitter ve Facebook hesaplarından canlı yayınlanan programda, güzellik fuarını değerlendiren Şahin, Adana’mızın dernekleri, federasyonları ve odalarıyla birlikte 1 yıldır inanılmaz şekilde çalıştık. Camiamız, güzellik salonları ve meslektaşlarımız için gerçek anlamda emek verdik. Bir şeyler öğrenebilelim, bilgi paylaşımı olsun, ihtiyaçlarımızı alabilelim diye amaçladık. Emeklerimize değdi, çok güzel bir fuar oldu” dedi.

İnci Gül ile Biz Bize’yi gazette.com.tr web adresimizde video galeriye tıklayarak izleyebilirsiniz.

 

Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

 

Yaklaşık 27 yıldır, kendi çabalarımla bir şeyler yaparak güzellik ve estetik sektörünün içerisindeyim. Kendime ait güzellik ve estetik kliniğim var. Ayrıca Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu başkanıyım. Buradaki amacımız güzellik sektörüne neler katabiliriz, meslektaşlarımıza nasıl destek verebiliriz, eğitimlerde, salon kurulumunda, salonda çalışırken karşılaşılabilecek sorunları ve keyifleri ortak noktada paylaşmak adına kurduğumuz bir federasyon.

 

Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu olarak amaçlarınız nelerdir?

 

Bizim federasyonumuz Türkiye’nin tek kadın federasyonu. Kadını ve mesleği desteklemek için kurduk. Gücü yetmeyen, ihtiyaç sahibi olan, meslekte olmak isteyen, çalışmak isteyen tüm meslektaşlarımızı ve meslektaşımız olmak isteyen herkese ücretsiz eğitimler veriyoruz. Türkiye ve dünya genelinde çıkan tüm yenilikleri meslektaşlarımızla paylaşıyoruz, şehir dışından veya yurtdışından mastırlar getirtiyoruz, bilgi paylaşımlarını sağlıyoruz. Resmi belgelerle ilgili herhangi bir sıkıntıları varsa yardımcı olup, yol gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yol almaya çalışıyoruz.

 

Fuarın mimarlarından biri de sizsiniz, nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Öncelikle Start Fuarcılığa teşekkür ediyoruz. Adana’mızın dernekleri, federasyonları ve odalarıyla birlikte 1 yıldır inanılmaz şekilde çalıştık. Camiamız, güzellik salonları ve meslektaşlarımız için gerçek anlamda emek verdik. Bir şeyler öğrenebilelim, bilgi paylaşımı olsun, ihtiyaçlarımızı alabilelim diye amaçladık. Emeklerimize değdi, çok güzel bir fuar oldu.

 

Fuarın avantajları nelerdir, insanlar neden gelmeliler?

 

Bizler ürün veya cihaz alırken tek tek firmalarla görüşerek alımlar yapıyoruz. Ama burada tüm firmalar ve istediğimiz tüm ürünler bir arada. Kıyaslama yapabiliyoruz, alacağımız ürünlerin muadillerini gördüğümüz için artı ve eksilerini görüp çok net ayrışım yapabiliyoruz. Aldığımız ürünün veya cihazın kullanımına dair ekstradan eğitime ihtiyaç duymadan burada tüm bilgileri edinebiliyoruz.

 

Güzellik sektörü pandemiden önce nasıldı, pandemiden sonra nasıl oldu?

 

Pandemiden dolayı hem danışanlarımız gelmekte tedirginler hem de bizler tedirgin oluyoruz. Bu yüzden sınırlı uygulamaları alabiliyoruz. Dışarıdan bakıldığında covid-19’un kuaförlerden, güzellik salonlarından veya berberlerden bulaşacağına yönelik bir algı var. Ama biz sektör olarak bu konuda daha da hassas davranıyoruz. Maske takmak, eldiven kullanmak veya dezenfeksiyon işlemi yapmak bizim rutinimizde vardı zaten. Bunlar bizim meslek kuralımız.

 

Güzellik sektörünün ne gibi sıkıntıları var?

 

Ruhsatsız, kayıtsız, meslek anlamında herhangi bir sertifikası olmayan kişilerin yani merdiven altı yerlerin sektöre girişimlerinden dolayı çok sorunlar yaşıyoruz. İnsanlar meslek sahibi olmak için ve iş yeri kurduklarında vergileri, ruhsatları, oda kayıtları için büyük bedeller veriyorlar. Ama bu merdiven altı yerlerin ustalığı, usta öğreticiliği, çalışma yetkisi, çalıştırma yetkisi, kullanılan ürünlerin onaylı olup olmadığına bakılmadan işlemler yaptırılıyor. Sonra da sosyal medya üzerinden camia olarak karalanıyoruz. Müşteriler de tercih ettikleri iş yerlerinin belgelerine dikkat ederek tercih yaparlarsa sorunlarımızın bir kısmı çözülür.

 

Bu merdiven altı yerlerin denetimleriyle kimler ilgileniyor?

 

Güzellik salonlarını belediyeler denetliyor. Ama denetimlerin daha da sıkılaştırılması gerekiyor. Poliklinikler sağlık müdürlüğü tarafından denetleniyor. Bizler de sektör olarak birbirimize sahip çıkarsak herhangi bir denetime gerek kalmaz ve merdiven altı çalışan kişileri dışlayarak destek olabiliriz.

 

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

 

Beni burada ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum, emeklerinize sağlık. Umarım daha iyi ortamlarda, daha güzel işlemleri müşterilerimize sunarız.

 

 

DİĞER HABERLER

Sanat Çalıştay’ı yapıldı
Sanat Çalıştay’ı yapıldı
9 Aralık 2024 Pazartesi