Yüreğir'de Atıksız Türk Mutfağı Tanıtıldı

Yüreğir'de Atıksız Türk Mutfağı tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından esinlenerek hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Yüreğir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Atıksız Mutfak temalı etkinlik düzenlendi.

Yüreğir'de Atıksız Türk Mutfağı tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Yüreğir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Atıksız Mutfak temalı etkinliğe gerçekleşen etkinliğe Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de katıldı.

Etkinlik, Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu'nun açılış konuşmasıyla başladı.



Mehmet Aksu, konuşmasında şunları söyledi:
"Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı haftası kutlama programınıza hepiniz hoş geldiniz diyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve kıymetli ayarlarında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle iki bin yirmi iki yılından beri kutlanmakta olan Türk Mutfağı haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl yurt dışı temsilcilerinde ana tema olarak Ege Mutfağının tanıtılması yurt içerisinde işi coğrafi işaretli ürünlerin ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır.”  



Etkinlikte Adana’nın coğrafi işaretli ürünlerini bir kez daha tanıma fırsatı sunuldu. Halk eğitim merkezleri usta üreticilerimiz tarafından hazırlanan atıksız mutfak temalı atölye çalışmalarına fırsat bulduğunu dile getirdi.
Kaymakam Aksu, bu etkinliğin hazırlanmasında destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.



Valimiz Köşger de etkinlikte bir konuşma yaparak, Adana'nın gastronomi alanında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Köşger, "Adana'nın kebabı, şalgamı, şırdanı, ciğeri gibi eşsiz lezzetleriyle Türk mutfağına sağladığı çok önemli bir katkı var. Sıfır atık teması ise çok önemli ve bizim mutfağımızda bu anlayış uzun zamandır mevcuttur. Bizde israf olmaz, her şey en iyi şekilde değerlendirilir. Bugün burada, bu önemli temanın en güzel örneklerini göreceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.


Etkinlikte, halk oyunları gösterisi, Adana ili coğrafi işareti ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi, atıksız mutfak temalı yemeklerin tanıtılması, karakuş tatlısı ve kadayıf dolması atölye çalışmaları, hazırlanan atıksız mutfak temalı yemeklerin tadılması yer aldı.




Son Dakika Gelişmelerden Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone olun. 
ABONE OL!

 

DİĞER HABERLER

15 Günlük Hava Durumu I Adana
15 Günlük Hava Durumu I Adana
2 Ekim 2024 Çarşamba