Zeytinburnu'nda yaşanan dehşet verici cinayetin adli sürecinde şüpheli Yousef S.'nin verdiği ifade detaylarıyla ortaya çıktı. Yousef S., adli makamlara, kendisini Allah'ın görevlendirdiğini iddia ederek, "İsrail ve Filistin olaylarında Muhammed'in İsrail'i desteklediği için ve hainlik yaptığına inandığım için ona öfkeliydim. Balta ile kafasını kesip sokağa atmamın sebebi budur. Önce kafayı sokağa fırlattım, ardından ben de elimdeki baltayla aşağıya atladım" dedi.
Olay, Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi'nde gerçekleşmişti. Ev arkadaşı Muhammed El Uzael'i bıçaklayarak öldüren Yousef S., daha sonra balta ile onun kafasını keserek sokağa atmıştı. Sonrasında ise intihar girişiminde bulunarak 5. kattan aşağı atlamıştı. Hastanede tedavi altına alınan Yousef S., sonunda adliyeye getirilerek ifade verdi.
Şüpheli, ifadesinde Türkiye'ye dört yıl önce geldiğini ve olayın yaşandığı evde dört kişi kaldıklarını belirtti. Aralarında Muhammed ile eski bir mesele olduğunu dile getiren Yousef S., Muhammed'in İsrail'i desteklediğini ve Filistin'e ihanet ettiğini düşündüğünü söyledi.
Etiketler:
cinayet