İstanbul ve Kırklareli'nde terör operasyonu: 20 gözaltı

İstanbul ve Kırklareli'nde terör operasyonu: 20 gözaltı

Bölücü terör örgütüne yönelik İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları da bulunuyor. Soruşturma kapsamında 6 zanlıyı arama çalışmaları sürüyor.

İstanbul ve Kırklareli'nde terör operasyonu: 20 gözaltı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yürüttü.

Bölücü terör örgütünün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan, örgüt adına yurt dışına çıkacak kişilere yardımcı oldukları tespit edilen, sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şüpheliler tespit edildi.

2 ilde eş zamanlı operasyon

Şüphelilerin yakalanmalarına yönelik İstanbul’da ve Kırklareli’nde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik İstanbul'da 11 ilçede ve Kırklareli’nde 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 20 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınanlar arasında HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da bulunduğu öğrenildi. 

Bakan Yerlikaya, milletin dua ve destekleriyle, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

20 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, 6 şüpheliyi arama çalışması sürüyor.

 

DİĞER HABERLER

Mersin’de dron destekli operasyon
Mersin’de dron destekli operasyon
26 Haziran 2025 Perşembe
Motosikletlilere ceza yağdı
Motosikletlilere ceza yağdı
2 Haziran 2025 Pazartesi
9 ilde 343 şüpheli yakalandı
9 ilde 343 şüpheli yakalandı
22 Mart 2025 Cumartesi
2 Genci bıçakla öldürdü
2 Genci bıçakla öldürdü
13 Mart 2025 Perşembe
Dolandırıcıya 5 yıl ceza
Dolandırıcıya 5 yıl ceza
13 Mart 2025 Perşembe
Kayseri
Kayseri'de uyuşturucu can aldı
12 Mart 2025 Çarşamba