“AKSAKLIKLAR GİDERİLECEKTİR”
Başkan Sezer, “Uzaktan eğitim, öğrenciler bazında Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir sistem. Yoksa daha önce öğretmenler ve yöneticiler ile zaman zaman bu tür çalışmalar yapıldı. Fatih Projesi ile Türkiye’nin altyapısı da hazırlanmıştı. Millî Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili mutlaka bir kılavuz veya yönerge gönderecektir. Burada aksaklıklar olabilir ama mutlaka aşılır. O yüzden yaşanan aksaklıkları anlayışla karşılamak ve sakin olmak lazım. Bu, öğretmenle bire bir yapılan eğitim gibi olmaz. Sonuçta sanal bir eğitim ama zaman içerisinde de tüm aksaklıkların giderileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
“SAĞLIK BAKANLIĞI KARAR VERİYOR”
Üniversitelerde tatilin yaklaşık 3 haftaya çıkarıldığını ve önümüzdeki süreç içerisinde de belli olacağını belirten Sezer, “Türkiye’deki bakanlıklar içerisinde dijital altyapısı en güçlü olan bakanlıklardan birisi de Millî Eğitim Bakanlığı’dır. Çünkü yıllardır bu tarz çalışmalar devam ediyordu. Diğer bakanlıklar bu sisteme yeni yeni geçmeye çalışırken, Millî Eğitim Bakanlığı epey yol aldı bu konuda. Onun için ben altyapısının uygun olduğunu düşünüyorum. Özellikle birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için bir handikap olabilir ama orada da öğretmen – veli ilişkisi, iletişim çok önemli. Öğrencilerin yaşayabileceği sorunlar velilerin desteğiyle çok rahat çözülebilecektir. Zaman içerisinde de bütün aksaklıklar giderilecektir. Uzaktan eğitimin uzama ihtimali de olabilir ama buna Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı karar veriyor” ifadelerini kullandı.
“YALIN VE ANLAŞILABİLİR YÖNERGE OLMALI”
Sezer, “Lise sınavına girecek, üniversite sınavına girecek öğrenciler için de bakanlığın tedbir alması gerekiyor. Soru kalıpları, soru çeşidi ona göre belirlenmeli veya sınav ertelenmeli. Bakanlığın acilen bir önlem alması ve velileri bu konuda rahatlatması gerekiyor. Ayrıca bakanlığın gelecek hafta ülkemizde ilk defa uygulanacak bu sistem için bu haftadan itibaren çok iyi çalışması gerekiyor. Öğrencilere, velilere bunun tatil olmadığını, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve gelecek haftanın verimli, dolu ve belirli bir plan – program dahilinde geçirilmesi gerektiğini iyi anlatması gerekiyor. Uzaktan eğitim sistemi elbette ki bir öğretmenin sınıfta ders anlattığı kadar verimli olmayabilir. Bizim buradaki en önemli beklentimiz herkesin ulaşabileceği, öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve yöneticilerin rahatlıkla anlayabileceği yalın, net bir yönergenin olmasıdır. Eğer bu durum gerçekleşirse ortadaki bilgi kirliliği de kalkmış olur” dedi.
Başkan Mehmet Sezer; "Eğitim-Bir-Sen olarak, hem Türkiye’nin genel yetkili sendikası hem de en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak bu konuda üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.