İsveç polisi, saldırının yerel saatle 13.30’da gerçekleştiğini duyurdu.
SALDIRGAN DA HAYATINI KAYBETTİ
Polisin yaptığı açıklamaya göre, ölenler arasında saldırıyı gerçekleştiren kişinin de bulunduğu belirtildi. Yaralı sayısı henüz netleşmezken, kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Açıklamada, olay sırasında herhangi bir polis memurunun vurulmadığı da belirtildi.

"TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ"
Örebro Polis Şefi Roberto Eid Forest, saldırının terör bağlantılı olmadığını düşündüklerini ve başka bir saldırı ihtimalinin bulunmadığını söyledi. İsveç basını, saldırganın okul kampüsüne girerek otomatik silahla ateş açtığını aktardı.

BAŞBAKAN VE ADALET BAKANI’NDAN ORTAK AÇIKLAMA
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, saldırının ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Kristersson, "Bugün tamamen masum insanlara karşı vahşice ve ölümcül şiddete tanık olduk. Bu, İsveç tarihinin en kötü toplu silahlı saldırısı. Düşüncelerimiz mağdurlarla ve onların aileleriyle birlikte," dedi.
Adalet Bakanı Strömmer ise, "Bu tür olayları başka ülkelerde duyuyoruz ama İsveç’te olmayacağını düşünüyorduk. Toplum olarak derin bir şok yaşıyoruz," ifadelerini kullandı.
GÖÇMENLER ENDİŞELİ
İsveç medyasında yer alan haberlerde, saldırının gerçekleştiği okulun ağırlıklı olarak göçmen kökenli öğrencilerin bulunduğu bir bölgeye hizmet verdiği belirtilirken, bu durumun bölgedeki göçmen topluluklarda tedirginlik yarattığı ifade edildi.
Etiketler:
Gunnar Strömmer İsveç Örebro Saldırı Ulf Kristersson