Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 5. dönemine başlamasıyla, 12 yıldır Savunma Bakanı olarak görev yapan Sergey Şoygu'nun görevden alınacağı ve yerine Başbakan Yardımcısı ve ekonomist Andrey Belousov'un atanacağı açıklandı.
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, 68 yaşındaki Şoygu Rusya Güvenlik Konseyi'nin başına getirilecek. Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev'in yeni görevinin ne olacağı henüz belirsizliğini koruyor.
Bu görev değişikliği, Rus ordusunun doğu Ukrayna'da ilerlediği ve kuzeydoğu Ukrayna'daki Harkov'a yönelik yeni ve büyük bir taarruz başlattığı bir döneme denk geliyor.
Şoygu, Putin'in en yakın müttefiklerinden biri olarak biliniyordu ve Ukrayna Savaşı'ndaki rolüne yönelik getirilen eleştirilere karşın hep Şoygu'nun yanında durmuştu.