Wyndham’dan Türkiye’de büyüme

Wyndham Türkiye’de 150 otele ulaşmayı hedefliyor

Wyndham Hotels & Resorts, Türkiye’deki büyüme planları kapsamında 2026 sonuna kadar 12 yeni otel daha açarak ülkedeki toplam otel sayısını 150’ye çıkarmayı hedefliyor. Şirketin ayrıca görüşme aşamasında bulunan 38 otellik yeni proje portföyü bulunuyor.


Wyndham Türkiye’de 150 otele ulaşmayı hedefliyor

Şirketin Türkiye turizm pazarındaki faaliyetleri ve gelecek dönem hedefleri, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis ile Türkiye Ülke Direktörü Arcan Bayraktaroğlu tarafından açıklandı.

38 yeni otel projesi görüşme aşamasında

Bayraktaroğlu, yıl sonuna kadar 12 yeni otelin hizmete alınmasının planlandığını belirterek, böylece Türkiye’de 150 otele ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Görüşme aşamasında 38 otellik bir proje portföyünün daha bulunduğunu aktaran Bayraktaroğlu, söz konusu yatırımların yaklaşık 4 bin 600 odaya karşılık geldiğini ifade etti.
Wyndham’ın dünya genelinde 25, Türkiye’de ise 11 farklı markayla faaliyet gösterdiğini belirten Bayraktaroğlu, Dolce Nova ve Vienna House gibi üst segment markaları da Türkiye pazarına getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yeni oteller için Anadolu da gündemde

Şirket, büyüme planlarında yalnızca büyükşehirlere değil, turizm potansiyeli bulunan farklı bölgelere de ağırlık vermeyi planlıyor. Güneydoğu Anadolu, Kapadokya ve İç Anadolu yeni yatırımlar açısından öne çıkan bölgeler arasında yer alıyor.
Wyndham Garden Antalya Konyaaltı hizmete girerken, markanın İstanbul’daki ilk oteli olması planlanan 93 odalı Wyndham Garden İstanbul Tuzla Marina’nın ise Ekim 2026’da açılması hedefleniyor.

2027 için yüzde 8-9 büyüme hedefi

Bayraktaroğlu, şirketin Türkiye’deki otellerinde bu yıl doluluk oranının yüzde 2,4 gerilediğini, gelirlerin ise geçen yılki seviyesini koruduğunu söyledi. Şirketin 2027 yılı için yüzde 8-9 büyüme hedeflediğini belirtti.
Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis de Türkiye’nin önemli turizm destinasyonları arasında bulunduğunu belirterek, ülkenin İstanbul ve Ege’nin yanı sıra kültür, inanç ve doğa turizmi açısından farklı destinasyonlara sahip olduğunu ifade etti.

 

Etiketler:
Wyndham Wyndham Türkiye Wyndham Hotels Resorts Türkiye Otelleri Turizm Otel Yatırımı Dimitris Manikis Wyndham Garden 

DİĞER HABERLER