Toplantıya Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Erasmus Koordinatörleri ve Dış İlişkiler yetkilileri katıldı.
Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilik faaliyeti gerçekleştirme amacı ile Ulusal Ajansa yapılan “Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” başvurularının değerlendirme süreci sonucu Çukurova Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen CukurovaMED Staj Konsorsiyum projesi yeniden akredite oldu. 2014 Proje Dönemi ve 2016 Proje Dönemini başarıyla tamamlayan konsorsiyum projesi, yeni dönemde Toros Üniversitesi’ni de dahil ederek ortak sayısını dokuza yükseltti.
ÇukurovaMED Toplantısı Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Toplandı.
Prof. Dr. Harun Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Müge Ergin’in 2016 Projesini değerlendirme ve 2018 projesinin yürütülmesine ilişkin hareketlilik takvimi ve hibe yönetimi konusunda yaptıkları sunumla devam etti. Toplantının birinci bölümünde projeye yeni katılan Toros Üniversitesi’nin proje uygulamasına yönelik soruları cevaplandı.
PROJE ORTAKLARI SUNUMLARINI YAPTI
Toplantının ikinci bölümünde proje ortakları 2018 projesinin kurumsal etkilerini ve konsorsiyum çerçevesinde yürütülen faaliyetlerini değerlendiren sunumlarını gerçekleştirdi. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Yunus Çelik, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden ilk staj öğrencilerini Erasmus Konsorsiyum Projesi ile yurt dışına gönderdiklerini ve proje sayesinde staj hareketliliği ve personel hareketliliği faaliyetleri konusunda oldukça deneyim sahibi olduklarını ifade etti. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden Öğr. Gör. Funda Özbakır da proje kapsamında gerçekleştirilen iyi uygulama örnekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Mersin Üniversitesinden Öğr. Gör. Duygu Sümer proje kapsamında yurt dışına gönderilen personellerin izlenimleri ve staj olanaklarını görüşmek üzere Dış İlişkiler sorumluları olarak yaptıkları işletme ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu. Çağ Üniversitesinden Gül Kulak proje sayesinde farklı sektörlerden davet ettikleri uzmanlar konusunda kurumsal anlamda kazanımlarından bahsederken Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Aylin Yardımcı sunumunda 2018 projesi değerlendirmesi ve ortaklarla etkili iletişim konularına değindi.
Toplantı, ortakların iyi uygulama örneklerinin ardından proje yönetim toplantılarının takviminin belirlenmesiyle sona erdi.