5 Eylül Cumartesi günü Conrad İstanbul Otel’de gerçekleşen ödül töreninde 11 Altın, 13 Gümüş, 25 Bronz ve 49 Yetkinlik Ödülü sahiplerini buldu. Bala hakkettiği değeri vermek için çalışan Anavarza Bal, arı vücudunun anatomisinden esinlenerek tasarladığı yeni kavanozu ile Gıda Kategorisinde Altın Ödülün yanı sıra TSE işbirliği ile yalnızca 3 markaya verilen Altın Ambalaj Ödülü’ne layık görüldü.
Ödüllü tasarımını Oya Akman ile çalışan Anavarza Bal’ın Genel Müdürü Can Sezen kavanoz tasarımıyla ilgili olarak: “Arı vücudunun anatomisinden esinlenerek yapılan tasarımda, kavanozun boğumları arının vücut anatomisiyle benzerlikler taşıyor. Bunun yanında kavanozun geniş omuzlu duruşu kendimize olan güvenimizi vurguluyor. Biz yeni kavanozlarımızda ergonomiyi ön planda tuttuk. Bu yüzden kavanozun üzerindeki boğumlar insan elinin kavanozu tam anlamıyla kolayca kavramasını sağlıyor. Silindirik olan çoğu bal kavanozu kullanım açısından kolay değil. Tüm bunları düşünerek hem kolay kullanılır hem de göze hitap eden bir kavanoz tasarladık.” dedi.