AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara ve Mehmet Tosmur, Denetleme Kurulu Üyeleri Mustafa Fidan ve Ergin Turan ile Bölge Müdürü Ersin Akpınar’ın ev sahipliğinde AOSB Seyhan Salonunda düzenlenen ödül töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncer, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı İsmail Acı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Ergül Halisçelik, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, Ekonomi Gazetecileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Uluğtürkan, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Sütcü, açılış konuşmasında, Türk sanayisine fayda sağlayacak katma değeri yüksek projelerin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışmanın önemine vurgu yaptı.
"Zaman genç beyinlere fırsat verme zamanıdır" diyen Sütcü, gittikçe daha fazla küreselleşen dünyada, ülkelerin gelişmişlik kriterlerinde sanayileşmenin öneminin tartışılmaz olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
‘Önemli bir ekonomik kriter olan sanayileşme düzeyinin yükselmesi ise ancak ve ancak üniversitelerin bilgi gücünün sanayide uygulama alanı bulabilmesine bağlıdır. İşte biz Adana OSB olarak, bu gücü kullanmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz."
Başkan Sütcü, üniversiteler, teknolojik bilgi ve fikirler üreten kurumlar, sanayi kuruluşlarının ise bu teknolojik bilgi ve fikirleri uygulamaya geçirerek ticari bir ürüne dönüştüren işletmeler olduğunu belirterek, “Bu açıdan üniversite-sanayi iş birliğine her zamankinden daha fazla önem vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.
AOSB Başkanı Sütcü, bu yarışma vesilesiyle ortaya çıkan değerli fikirlerin sanayide uygulama alanı bulmasının ülke kalkınmasına katkı sunacağına inandığını vurgulayarak, tüm katılımcılara teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve ATÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, yarışmada dereceye giren projelerin sunumunu gerçekleştirdi.
AOSB Bölge Müdürü Akpınar, yarışmanın ilkini geçen yıl 3 kategoride gerçekleştirdiklerini, bu yılki yarışmada 3 kategoride 10 tematik alan belirlediklerini belirterek, “Yarışmamıza 200’den fazla proje başvurdu. Tüm üniversitelerimizden başvuru aldık. Yarışmada 78 akademisyenin yanı sıra 95 sanayicimiz de değerlendirme jürisinde yer aldı. Değerlendirme kör hakem yöntemiyle gerçekleşti. Yani, jüri üyeleri inceledikleri projenin kime ya da hangi üniversite ait olduğu bilinmeden değerlendirme yaptı” dedi.
Akpınar, sunulan projelerin bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlaması temennisinde bulundu.