Borsada Gün Yükseliş İle Kapandı

Borsadan kapanış rekoru

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,62 değer kazancıyla günü 9.344,97 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Borsadan kapanış rekoru


Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 20 Şubat Salı günü rekor bir kapanışla günü tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 148,56 puanlık bir artışla yükselerek, toplam işlem hacmi 132,3 milyar liraya ulaştı. Bankacılık endeksi yüzde 3,06, holding endeksi ise yüzde 1,82 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,58'lik artışla bilişim sektörü olurken, tek kaybettiren ise yüzde 1,13'lük düşüşle sigorta sektörü oldu.
Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini öngörülenden daha geç indirmeye başlayabileceğine dair artan endişelerin devam ettiğini belirtti.
Yarın, yurt içinde tüketici güven endeksi verisi, yurt dışında ise Fed Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanakları, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve Japonya'da dış ticaret dengesi gibi verilerin takip edileceği dile getirildi. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 seviyesinin direnç, 9.200 ve 9.100 seviyelerinin ise destek olarak izleneceğini belirtti.
 

Etiketler:
borsa

DİĞER HABERLER

Akkuyu NGS
Akkuyu NGS'de Yeni Gelişme
15 Mart 2025 Cumartesi
Altın rekor kırdı
Altın rekor kırdı
14 Mart 2025 Cuma
Piyasalarda gün sonu
Piyasalarda gün sonu
8 Ocak 2025 Çarşamba