KAPASİTE GÜNLÜK 330 BİN EKMEK
İşletme Müdürü İsmail Hatipoğlu, üç fabrikadaki üretim
kapasitesi ve gelecekle ilgili planlamalar hakkında bilgi verdi. Hatipoğlu,
“Belediye Evleri Ekmek Fabrikası’nın kapasitesi günlük 100 bin adet, Yüreğir
Ekmek Fabrikası’nın kapasitesi günde 50 bin adet, 4. Ekmek Fabrikası’nın
kapasitesi günlük 180 bin adettir. Toplamda günlük üretim kapasitemiz 330 bin
adet. 3 fabrikada 2 çeşit ekmek üretilmektedir. Beyaz ekmek ve kepekli ekmek
üretimi gerçekleştirilmektedir. Kentin farklı noktalarındaki büfelerde
ekmekleri Adana halkına ulaştırmaktayız” dedi.
BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ’YLE BERABER KAPASİTE ARTTI
Geçmiş yıllarda yaz aylarında günlük üretim kapasitesinin
80-100 bin bandında seyrettiğini kaydeden İsmail Hatipoğlu, şöyle devam etti:
“2014 Nisan ayından sonra üretim günlük 140-150 bin bandında seyretmektedir.
Nisan ayından sonra Adana’nın çeşitli noktalarına 34 büfe daha eklendi.
Muhtarlarımızdan ve mahalle sakinlerinden gelen istekler doğrultusunda hareket
ettik ve büfe sayısıyla birlikte üretimde de artışa gidildi. Şu anda Adana
halkına günde 150-160 bin arasında ekmek satmaktayız. Ekmeklerimiz sağlıklı ve
hijyenik koşullarda üretilmektedir. 50 yeni büfe almayı planladık ve üretimi de
böylece artırmayı hedefliyoruz. Ağustos ve eylül aylarından itibaren büfe
sayısını da artırarak, günde 300 bin ekmek üretmeyi planlıyoruz.”
BAŞKANIMIZ HÜSEYİN SÖZLÜ’YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER
Ekmek üretiminde kullanılan buz ihtiyacının da, belediyenin
kendi tesislerinden karşılandığını vurgulayan İsmail Hatipoğlu, “Kendi buz
ihtiyacımızı, kendi kurduğumuz buzhanemizden karşılıyoruz. Günlük buz üretim
kapasitemiz şu anda 8 ton. Ek tesisle günlük kapasiteyi 14 tona çıkarmayı
planlıyoruz.
Kapasitemizi artırmak ve işletmemizin daha yüksek
teknolojiyle çalışmasını sağlamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu çabamızı destekleyen ve bize her türlü olanağı sağlayan Adana
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”
diye konuştu.