HABER/FOTO: MEHMET AKİF ORTAÇ

Geçen yıla göre fiyatların çok yükselmediğini belirten
Bozkurt, “Koyun – Kuzu kemiksiz etlerimizi 370 TL’den veriyoruz, kemikli olan
etlerimizi ise 290 TL veriyoruz.
Pirzola ise 2 çeşit var. Sırt Kemikli Pirzola dediğimizi 300
TL’den, kemikten sıyrılmış olan Pirzolamızı ise 350 TL’den satıyoruz. Geçen yıl
et fiyatları ise, Koyun – Kuzu kemiksiz et 320 TL, kemikli olan ise 210 TL,
Pirzola 300 TL’den dolapta yerini alıyordu.” dedi.
Et satışlarının iyi olduğunu belirten Bozkurt, “Et
fiyatlarında serbest bir piyasa var. Fiyatları uygun tutup fazla zam yapmadık.
Dolayısıyla et satışlarımız çok iyi durumda. Önümüzdeki günlerde zam gelir mi?
Bilmiyorum, inşallah gelmez diye ümit ediyorum.” diye konuştu.
Dar gelirli müşterilerinde olduğunu söyleyen Bozkurt şöyle
devam etti: “Tabi ki asgari ücretle çalışan veya dar gelirli müşterilerimizde
var. Daha önceleri gelip et alırken, şimdiyse dolapta en uygun eti seçmeye
çalışıyor. Alım gücü azaldığı için uygun fiyat hangisiyse onu alıyor.”
.jpeg)
Et fiyatlarının yükselmesini de değerlendiren Bozkurt,
“Temel sebebi yemlerdir. Yem fiyatlarındaki yükseliş doğal olarak et
fiyatlarını etkiliyor. Bunun yanında nakliyesi de çok etkili oluyor. Şu an
yakıt fiyatları çok yüksek bu da ciddi etkiliyor.” şeklinde konuştu
Bozkurt, et fiyatlarını düşürmenin iki yolu olduğunu şu
şekilde anlattı:
“Serbest piyasa ortadan kaldırılırsa ve yem fiyatları
kontrol altına alınırsa et fiyatları düşecektir. Hem kasaplar rahatlayacak hem
de insanlarımız rahatça et tüketimi yapabilecektir.”
Bozkurt, ayrıca yemek yaparken veya mangalda hangi et
kullanılması gerektiğini belirterek konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Güzel bir tava için genellikle kaburga etinden yapılması
çok güzel olur. Kendinden yağlıdır. Pirzola olabilir, kemikli olarak küçük
küçük doğrandı mı çok lezzetli oluyor. Mangal içinse genellikle sırt ve but
kısmını tavsiye ediyoruz.”
Etiketler:
Et