TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılı Nisan ayı Perakende Satış Endeksleri değişim oranları değerlendirildi.
Yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacminin 2019 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,9 azaldığı ifade edildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %2,9, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %7,1, otomotiv yakıtı satışlarının %11,6 azaldığı bildirildi.
PERAKENDE SATIŞ HACMİ AZALDI
Yapılan açıklamada, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacminin 2019 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %1,8 azaldığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %1,3, gıda dışı satışlarının (otomotiv yakıtı hariç) %1, otomotiv yakıtı satışlarının %4,6 azaldığı ifade edildi.
PERAKENDE CİRO ARTTI
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende cironun 2019 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %13,3 arttığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %20,2, gıda dışı satışlarının (otomotiv yakıtı hariç) %12,9, otomotiv yakıtı satışlarının %5 arttığı belirtildi.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende cironun 2019 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %0,2 arttığı bildirildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %1,8, gıda dışı satışlarının (otomotiv yakıtı hariç) %0,1 artarken, otomotiv yakıtı satışlarının %2 azaldığı açıklandı.