Eşi ve çocukları ile geldiği Adana ESOB'u ziyaret eden Başkan Vekili Hızal'ı, Birlik Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Denetim Kurulu Üyesi ve Adana Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin da yalnız bırakmadı.
Konuk Başkan Vekili Hızal, Başkan Sözütek'e, KKTC Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncoğlu'nun selamını iletirken, merkez birliği olarak 20 bin esnaf ve sanatkara hizmet verdiklerini, KKTC'nin Türkiye'nin önderliğinde, gerek özel sektörde, gerek esnaf ve sanatkarların, anavatandan gelen kaynak ve hibelerle yatırımlarını sürdürdüğünü söyledi.
Başkan Vekili Hızal, KKTC esnaf ve sanatkarlarına 2015 yılında başlayan 3 milyon liralık yarısı hibe yarısı kredi olmak üzere sağlanan kaynağın devam ettiğini, bunun da esnafların gelişmiş ülkelere ve kendi meslek dallarında gelişimlerini artırmak amaçlı kullanıldığını ifade etti.
Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, Adana ESOB'u ziyaretlerinden dolayı Başkan Vekili Levent Hızal ve ailesine teşekkür ederken, Türk ve KKTC ekonomisinin birbirlerine bağlı,iki ülkenin hem ekonomik açıdan, hem de vatandaşlık açısından eşit ve kardeşlik bağlarıyla sıkı sıkıya bağlı olduğunu ifade etti.
Sözütek, "Biz Kıbrıs'a yavruvatan değil vatanımız gözüyle bakıyoruz. Orası da bizim vatanımız. Oradaki dostlarımız da bizim vatandaşlarımız, biz burada ne haklara sahipsek, onlar da bizim için aynı haklara sahiptir. KKTC'de zaten ekonomi, eğitim, sağlık bakımından Türkiye'nin mini bir kopyası durumunda. Millet ve devlet olarak desteğimiz de sürüyor. Teşekkür ediyoruz devletimize, minnettarız. Tabi ki orayı boş, aç bırakacak değiliz. Son noktada su götürme hizmeti oldu, inşallah elektrik hizmeti de verilecek. Ben buradan, şahsım, esnafım ve Türkiye halkı adına, orada bulunan başta Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu olmak üzere tüm esnaf ve sanatkar odaları ve üyelerine, tüm Kıbrıs halkına sevgi ve selamlarımı, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.