Su ürünleri üretimi 2020 yılında yüzde 6,1 azaldı

Su ürünleri üretimi 2020 yılında yüzde 6,1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Su Ürünleri, 2020 sonuçlarını değerlendirdi. Açıklamada, su ürünleri üretiminin 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6,1 azalarak 785 bin 811 ton olarak gerçekleştiği bildirildi. Üretimin yüzde 37,1'ini avcılık yoluyla elde edilen deniz balıkları, yüzde 5'ini avcılık yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, yüzde 4,2'ini avcılık yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve yüzde 53,6'sını yetiştiricilik ürünlerinin oluşturduğu kaydedildi.

Yapılan değerlendirmede, avcılık yoluyla yapılan toplam üretimin 364 bin 400 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 421 bin 411 ton olarak gerçekleştiği belirtildi. Deniz ürünleri avcılığının bir önceki yıla göre  yüzde 23,2 azaldığı, iç su ürünleri avcılığının yüzde 4,8 arttığı bildirildi.

Avlanan deniz balıkları miktarı 291 bin 910 ton olarak gerçekleştiği ifade edildi. Avlanan deniz balıklarının türlerine göre dağılımı incelendiğinde, hamsi balığının 171 bin 253 ton ile en yüksek miktarda avlanan balık olurken,hamsi balığını 26 bin 804 ton ile çaça ve 22 bin 743 ton ile palamut-torik balığının takip ettiği belirtildi.
Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 2020 yılında 293 bin 175 tonu denizlerde, 128 bin 236 tonu iç sularda gerçekleşirken, yetiştirilen en önemli balık türünün iç sularda 127 bin 905 ton ile alabalık, denizlerde ise 148 bin 907 ton ile levrek ve 109 bin 749 ton ile çipura olduğu vurgulandı.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER