TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre hindi eti üretimi yüzde 25,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 12,4, tavuk eti üretimi yüzde 3 artarken; tavuk yumurtası üretimi yüzde 0,04 azaldığı bildirildi. Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre hindi eti üretimi yüzde 18,9, kesilen tavuk sayısı yüzde 14,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1 artarken; tavuk yumurtası üretiminin yüzde 0,5 azaldığı ifade edildi.
Yapılan açıklamada, bir önceki ay 1 milyar 555 milyon 418 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Mart ayında yüzde 6,3 artarak 1 milyar 653 milyon 693 bin adet olduğu açıklandı.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ AZALDI
Öte yandan 2022 yılı Mart ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimi istatistiklerini de değerlendiren TÜİK, Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan tereyağı üretimi yüyzde 49,6, ayran üretimi yüzde 18,8, yoğurt üretimi yüzde 6,6 artarken; içme sütü üretiminin yüzde 14, toplanan inek sütü miktarının yüzde 4, inek peyniri üretiminin yüzde 1,7 azaldığını açıkladı.
TÜİK’ten yapılan açıklamada, Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi yüzde 57,1, ayran üretimi yüzde 25,8, yoğurt üretimi yüzde 2,1 artarken; içme sütü üretiminin yüzde 10,1, inek peyniri üretiminin yüzde 6 ve toplanan inek sütü miktarının yüzde 3 azaldığı belirtildi.
Bir önceki ay 789 bin 288 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarının Mart ayında yüzde 8,7 artarak 857 bin 789 ton olduğu açıklandı.