Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle bu yılın Şubat ayında T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Vakıf Katılım, müşterilerine daha yakın olmak stratejisi kapsamında yeni şubeler açmaya devam ediyor. Vakıf Katılım son bir ay içinde Gebze, Adapazarı, Trabzon, Denizli, Konya, Kayseri, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antalya ve Erzurum’un ardından Adana Şubesi’ni hizmete sundu. Vakıf Katılım, şubeleşme programıyla bireysel müşterilerin ve KOBİ’lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve birikimlerini değerlendirirken onlara destek olmayı hedefliyor.
Hedef yılsonuna kadar en az 30 şubeye ulaşmak
Açılış töreninde bir açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımları ile birlikte yeni bir boyut kazandığını belirterek şöyle konuştu: “Belki sektörün en genç oyuncusuyuz. Ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık / katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde 25 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Şubeleşme çalışmalarımızı sürdürerek 2016 sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Yüzyıllardır adil sosyal yaşamın önemli bir parçası olan Vakıf Kültürü ile faizsiz bankacılık ilkelerini bir araya getiren Vakıf Katılım, bu şekilde üstlendiği önemli misyonla halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor.”
Göktaş: “Amacımız sektörü büyütmek”
Üretimi, ticareti ve dolayısıyla ekonomik büyümeyi destekleyen bir model olan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın büyüdükçe ülke ekonomisine olan katkısının da büyüyeceğini belirten Göktaş, “Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek; hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Biz de sektörle birlikte büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10’lar seviyesine çıkmasını ve 2023’te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılı sonunda en az 100 şube ve en az 1.200 çalışan sayısına ulaşarak istihdama da önemli bir katkı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. ” dedi.