Vatandaşın gözü TÜİK rakamlarında

Vatandaşın gözü TÜİK rakamlarında

Her ayın başında bir önceki ayın enflasyon rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklayacağı tarih merak ediliyor. Enflasyon rakamları gündemdeki yerini korumaya devam ederken, vatandaş gözünü kulağını TÜİK’in açıklayacağı rakamlara çevirmiş durumda.

Vatandaşın gözü TÜİK rakamlarında

Enflasyon rakamlarının açıklanması için gözler TÜİK açıklamasına çevrildi. Mart'ta yüzde 61,14 olan enflasyonun nisan ayında ne kadar olacağı gündemde yer alıyor. Nisan ayı enflasyon oranının açıklanması ile kira artış oranları da belirlenecek.

AÇIKLANAN SON ENFLASYON ORANI

Nisan ayı enflasyon oranlarının TÜİK tarafından 5 Mayıs Perşembe saat 10:00’da açıklanması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Mart'ta enflasyon yüzde 61,14 oldu. TÜFE'de (2003=100) 2022 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,46, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 22,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 29,88 artış gerçekleşti.

ENFLASYONU AŞAĞIYA ÇEKECEĞİZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da enflasyon rakamlarına dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hedeflerinin enflasyonu aşağıya çekmek olduğunu ve enflasyonun mayıstan sonra gerilemeye başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 42 olarak güncellediği anımsatılarak Mart-Haziran 2023 aralığında enflasyonun iyimser tahminle yüzde 25 civarında kalacak gibi gözüktüğü, iletişim yönetimi noktasında nasıl bir yol izleneceğine ilişkin soru üzerine Erdoğan, bu ülkede sokağın nabzını tutan, vatandaşın halinden anlayan en iyi kadroların kendilerinde olduğunu vurguladı.
Her bir insanın derdini, tasasını bildiklerini, sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için her zaman yanlarında olduklarını belirten Erdoğan, "Hamdolsun vatandaşımız da bize güveniyor. Milletimiz bu enflasyon sorununun da üstesinden AK Parti'nin geleceğini biliyor. Enflasyonu daha önce tek haneye biz düşürdük, yine biz düşüreceğiz. Bu işin en iyi iletişimi de enflasyondaki düşüşü görmek olacak ve inşallah bunu da başaracağız" dedi.

 

DİĞER HABERLER

Araç muayenede yeni dönem
Araç muayenede yeni dönem
9 Temmuz 2025 Çarşamba
Yeni maaşlar belli oldu
Yeni maaşlar belli oldu
8 Temmuz 2025 Salı
Bayraktar, destek talep etti
Bayraktar, destek talep etti
21 Haziran 2025 Cumartesi
Mersin
Mersin'de ekonomi zirvesi
11 Haziran 2025 Çarşamba
Türkiye büyümeyi sürdürüyor
Türkiye büyümeyi sürdürüyor
30 Nisan 2025 Çarşamba
2025 enflasyon beklentisi
2025 enflasyon beklentisi
28 Nisan 2025 Pazartesi