VİOP Güne Yükselişle Başladı

VİOP güne yükselişle başladı

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,4 artışla 10.480,00 puandan başladı. 

VİOP güne yükselişle başladı

Açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,4 üzerinde işlem gördü.
Dünkü dalgalı seyir sonrasında, endeks kontratı normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 10.440,00 puandan tamamladı. Akşam seansında ise 10.445,50 puan seviyesindeydi.
Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek politika kararlarına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini ve bu durumun fiyatlamaları etkilediğini belirtiyor. Bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların dikkatini çekiyor.
Dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmeler yaptı. Şimşek, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceğine ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) başarılı olacağına olan inançlarının arttığını ifade etti.
Analistler, bugün yurt içinde konut satışları ve haftalık para ile banka istatistiklerinin yanı sıra yurt dışında Avro Bölgesi'nde ödemeler dengesi ve ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi gibi önemli verilerin takip edileceğini belirtiyor. Endeks kontratında 10.500 ve 10.600 seviyelerinin direnç, 10.400 ve 10.300 seviyelerinin ise destek noktaları olarak öne çıktığını vurguluyorlar.

 

DİĞER HABERLER

Türkiye büyümeyi sürdürüyor
Türkiye büyümeyi sürdürüyor
30 Nisan 2025 Çarşamba
2025 enflasyon beklentisi
2025 enflasyon beklentisi
28 Nisan 2025 Pazartesi
 MB kararını açıkladı
MB kararını açıkladı
17 Nisan 2025 Perşembe
İŞKUR
İŞKUR'dan staj desteği
16 Nisan 2025 Çarşamba
2024
2024'te Doğal Gaz Tüketimi Arttı
16 Nisan 2025 Çarşamba
Bakan Şimşek
Bakan Şimşek'ten kripto uyarısı
16 Nisan 2025 Çarşamba
Kira fiyatları ucuzladı
Kira fiyatları ucuzladı
3 Nisan 2025 Perşembe