VİOP'ta endeks kontratı güne(17 Kasım 2023) nasıl başladı?

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla 8.582,25 puandan başladı.

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Aralık vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 8.582,25 seviyesinden işlem gördü.

Dün alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,5 üzerinde 8.565,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da yükselişini sürdürerek 8.570,75 puana çıktı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD ekonomisinde artan yavaşlama sinyallerinin bir resesyona dönüşüp dönüşmeyeceğine yönelik endişelerle karışık bir seyir izlendiğini ifade ederek, bugün gözlerin dünya genelinde açıklanacak yoğun veri takvimine çevrildiğini söyledi.

ABD'de dün açıklanan veriler iş gücü piyasasında yumuşamanın devam ettiğini gösterdiğini aktaran analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyonla mücadelede zafer ilan etmek için erken olduğuna ilişkin yönlendirmelerinin piyasaların yön bulmasını zorlaştırdığını dile getirdi.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi, yurt dışında ise İngiltere'de perakende satışlar, Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 8.600 ve 8.750 seviyelerinin direnç, 8.550 ve 8.420 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

 

Etiketler:
Viopendekskontratı

DİĞER HABERLER

Türkiye büyümeyi sürdürüyor
Türkiye büyümeyi sürdürüyor
30 Nisan 2025 Çarşamba
2025 enflasyon beklentisi
2025 enflasyon beklentisi
28 Nisan 2025 Pazartesi
 MB kararını açıkladı
MB kararını açıkladı
17 Nisan 2025 Perşembe
İŞKUR
İŞKUR'dan staj desteği
16 Nisan 2025 Çarşamba
2024
2024'te Doğal Gaz Tüketimi Arttı
16 Nisan 2025 Çarşamba
Bakan Şimşek
Bakan Şimşek'ten kripto uyarısı
16 Nisan 2025 Çarşamba
Kira fiyatları ucuzladı
Kira fiyatları ucuzladı
3 Nisan 2025 Perşembe