Yapılan değerlendirmede,yurt dışı üretici fiyat endeksinin (YD-ÜFE), 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,41 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,38 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,94 düşüş ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 31,00 artış gösterdiği ifade edildi.
Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimlerine bakıldığında; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,10, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,44 düşüşün görüldüğü bildirildi.
EN FAZLA DÜŞÜŞ RAFİNE PETROLDE
Bir önceki aya göre en fazla düşüşün; yüzde 8,56 ile kok ve rafine petrol ürünlerinde, yüzde 2,26 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerinde, yüzde 2,10 ile ana metaller sektöründe gerçekleştiği; buna karşılık, metal cevherlerinde yüzde 1,25 ile bir önceki aya göre endeksin arttığı alt sektör olduğu belirtildi.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2019 yılı Ağustos ayında en fazla aylık ve en fazla yıllık düşüşün enerji mallarında gerçekleştiği açıklandı.