CHP kurultay davası ertelendi

CHP’nin kurultay davasında yeni gelişme: Duruşma 21 Ekim’e ertelendi

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davanın duruşması 21 Ekim’e ertelendi. Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, eksik hususların tamamlanmasına ve bazı tanıkların bir sonraki celsede dinlenmesine karar verildi.


CHP’nin kurultay davasında yeni gelişme: Duruşma 21 Ekim’e ertelendi

Tanıkların dinlenmesi bekleniyor

Duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme hakimi, dosyaya ulaşan evrakı okuduktan sonra dinlenmesi talep edilen bazı tanıkların duruşmaya gelmediğini belirterek taraf avukatlarına söz verdi.
İmamoğlu’nun avukatı Çağlar Çağlayan, Nezahat Kurt ile Adem Soytekin’in “dağıtılacak ev listesi” iddiasına ilişkin İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdikleri beyanların tutanağının dava dosyasına eklenmesini talep etti.
Diğer sanık avukatları da tanıkların dinlenmesinin beklenmesini istedi.

Mahkemeden ara karar

Tarafların beyanlarının ardından Cumhuriyet savcısının görüşü alındı. Savcı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.
Mahkeme, avukatların taleplerinin kabulüne ve dinlenmesi planlanan tanıkların bir sonraki celsede hazır edilmesine karar verdi. Duruşma 21 Ekim’e bırakıldı.

İddianamede hangi suçlamalar yer alıyor?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, 4-5 Kasım 2023’te Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen CHP 38. Olağan Kurultayı’nda bazı delegelere Özgür Özel lehine oy kullanmaları karşılığında para verildiği, belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği adaylığı teklif edildiği, bazı delege ve yakınlarının belediyeler ile iştiraklerinde işe yerleştirildiği ve market alışveriş kartları dağıtıldığı yönünde iddialara yer veriliyor.
İddianamede ayrıca bazı delegelerden kullandıkları oyun fotoğrafını çekerek göndermelerinin istendiği ve kurultayda ikinci tur oylamaya geçiş sürecinde gerçeğe aykırı açıklamalar yapıldığı öne sürülüyor.
Bu iddialar, sanıklar hakkında yürütülen ceza yargılamasının konusu olurken, mahkeme süreci henüz sonuçlanmış değil.

12 sanık hakkında hapis talebi

İddianamede, aralarında Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da bulunduğu 12 sanık hakkında “oylamaya hile karıştırma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
İddianamede eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “mağdur”, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise “müşteki” sıfatıyla yer alıyor.
Davanın bir sonraki duruşması 21 Ekim’de Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
 

Etiketler:
CHP 38 Olağan Kurultayı CHP Kurultay Davası Ekrem İmamoğlu Cemil Tugay Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi Kurultay Usulsüzlüğü Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel 

DİĞER HABERLER

8 yıldır aranıyordu!
8 yıldır aranıyordu!
7 Eylül 2026 Pazartesi
Antalya Okullarında Ramazan coşkusu
Antalya Okullarında Ramazan coşkusu
18 Şubat 2026 Çarşamba