Temmuz ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranının ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildiği ifade edildi.
Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretiminin yüzde 4,9 azalarak 105 bin 598 ton; Ocak- Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretiminin yüzde 5,5 azalarak 900 bin 526 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.
Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretiminin yüzde 0,04 azalarak 104 bin 446 ton, Ocak- Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 artarak 643 bin 186 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.
Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ayran üretiminin yüzde 23,8, yağsız süt tozu üretimi yüzde 14,9, tereyağı üretimi yüzde 2,8, artarken, tam yağlı süt tozu üretimi yüzde 16,7, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 13,9, kaymak üretimi yüzde 7,1, inek peyniri üretiminin yüzde 2,9 azaldığı ifade edildi.
Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yağsız süt tozu üretimi yüzde 23,1, tam yağlı süt tozu üretimi yüzde 17, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 12,4, ayran üretimi yüzde 12,2, kaymak üretimi yüzde 9,6, inek peyniri üretimi yüzde 1 artarken, tereyağı üretiminin yüzde 3,2 azaldığı belirtildi.