Yerli buğday çeşidinin ilk hasadı yapıldı

Yerli buğday çeşidinin ilk hasadı yapıldı

Osmaniye'de deneme amaçlı ekilen yerli buğday tohumunun ilk hasadı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmaniye'de çiftçilere tanıtma ve bölgeye uyum sağlayıp sağlamadığının gözlemlenmesi için ekilen "Hüseyin Bey" tohumunun ilk hasadı yapıldı.

Hasat etkinliğine katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, Tarımsal Araştırma Enstitüleri ve tohumculukla ilgili özel firmalardan temin edilen 5 buğday çeşidinden olan "Hüseyin Bey" çeşidine ayrı bir önem verdiklerini belirtti.

Yerli buğday çeşidinin hasadından dekara 850 kilogram ürün alındığını kaydeden Bulut, "Yapılan gözlemlerde, çeşidin ilimiz toprak ve iklim şartlarına gayet iyi uyum sağladığı ve veriminin oldukça yüksek olduğu ve çiftçimiz tarafından memnun kalındığı müşahede edilmiştir. Hüseyin Bey buğday çeşidi hasadına kadar 6 kez sulama yapıldı. Ekim yapılan araziye ekim öncesinde yanmış çiftlik gübresi uygulandı. Çeşidin mantarı hastalıklara dayanıklı olduğu gözlemlendi. Kırmızı sert daneli, kılçıksız olan buğday çeşidimiz ekmeklik özelliktedir. Kardeşlenme gücü oldukça yüksektir. Orta boylu ve sağlam sap yapısına sahiptir" ifadelerini kullandı. (AA)

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER