Zeytinyağını Yüksek Isıya Maruz Bırakmayın!

Zeytinyağını yemeklerde yüksek ısıya maruz bırakmayın!

Uzmanlar, zeytinyağını yemeklerde yüksek ısıya maruz bırakmama konusunda uyarıyor.

Zeytinyağını yemeklerde yüksek ısıya maruz bırakmayın!

Uzmanlar, zeytinyağını yemeklerde yüksek ısıya maruz bırakmama konusunda uyarıyor. Yüksek Gıda Mühendisi Elif Erol, zeytinyağının yüksek ısıda kullanımının, yağın sağlığa faydalı özelliklerini azalttığını belirtiyor. Erol, "Zeytinyağı, yemeklerde kullanılırken 210 derecenin üzerine çıkılmamalı. Aksi takdirde yağın içindeki antioksidanlar ve sağlığa faydalı bileşenler kaybolur" dedi. Ayrıca, zeytinyağının doğru şekilde saklanması gerektiğini vurgulayan Erol, "Şeffaf cam şişeler, zeytinyağındaki faydalı bileşenleri yok eder. Bu yüzden koyu renk cam şişeler veya teneke kutularda saklamak en doğrusudur" diye ekledi.

Türkiye, 98 farklı zeytin çeşidi ile dünya zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip. Zeytinyağının kalitesinin, zeytinin doğru şekilde işlenmesinden geçtiğini belirten Erol, "İyi bir zeytinyağı, iyi zeytinle başlar. Zeytinyağındaki antioksidanların sağlığa faydalı olabilmesi için doğru hasat, soğuk sıkım ve doğru saklama şartları çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Elif Erol, ayrıca zeytinyağının tadımında da kaliteyi belirleyen faktörlere dikkat çekti. "Acılık, yakıcılık ve meyvemsilik, zeytinyağının kalitesinin göstergesidir. Bu özelliklere sahip zeytinyağları, güçlü ve sağlıklı yağlardır" dedi.

 

Etiketler:
ZeytinyağıYüksek IsıSaklamaSağlıkZeytin

DİĞER HABERLER

Burs miktarlarında büyük artış
Burs miktarlarında büyük artış
28 Aralık 2024 Cumartesi
Bir Kişi Otomobilde Ölü Bulundu
Bir Kişi Otomobilde Ölü Bulundu
25 Aralık 2024 Çarşamba
Yabani 49. Bölüm konusu
Yabani 49. Bölüm konusu
9 Aralık 2024 Pazartesi