Amasya’da Cennet Hurması Hasadı

Amasya’da Cennet Hurması Hasadı Başladı

Amasya’da “Trabzon hurması” olarak bilinen cennet hurmasının hasat dönemi başladı. Üreticiler, yaklaşık bir ay sürecek hasat için çalışmalara başladı. 

Amasya’da Cennet Hurması Hasadı Başladı

Çiğdemlik köyünde düzenlenen hasat şenliğinde Amasya Valisi Önder Bakan, sezonun ilk hasadını gerçekleştirdi. Vali Bakan, Amasya’nın tarım ve hayvancılık açısından önemli bir merkez haline geldiğini belirtti. Amasya’nın toprak ve iklim koşullarının meyve tarımına son derece uygunolduğunu ifade eden Bakan, cennet hurmasının da bu şartlarda iyi yetiştiğini vurguladı.

Tıbbi araştırmalarda cennet hurmasının kalp-damar ve sindirim sistemi hastalıklarına faydalı olduğunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin kanıtlandığını aktaran Bakan, bu şifa kaynağı meyvenin taze olarak tüketilebildiği gibi kurutularak da değerlendirilebileceğini kaydetti. Ayrıca, kurutulabilir cinslerin fidanlarının geçmiş yıllarda Valilik koordinesinde üreticilere dağıtıldığını ve üretimin bu alana kaymasının hedeflendiğini söyledi.

Amasya genelinde 957 dekar alanda üretimi yapılan cennet hurmasında bu yıl 1,800 tondan fazla rekolte bekleniyor. Vali Bakan, Amasya’nın bu potansiyelini iyi değerlendirmesi ve cennet hurmasının dikim alanlarını genişletmesi gerektiğini vurguladı.

 

Etiketler:
AmasyaCennetHurmasıAdanaHaberler

DİĞER HABERLER

Zincirleme kazada 20 kişi yaralandı
Zincirleme kazada 20 kişi yaralandı
16 Temmuz 2025 Çarşamba