Android Auto ile Tek Tıkla Kaza Bildirimi

Araç sahiplerine müjde: Kazaları artık tek tıkla bildirin!

Google, Android Auto ile araçlarda kullanılabilen Android işletim sistemini geliştirmeye devam ediyor.

Araç sahiplerine müjde: Kazaları artık tek tıkla bildirin!

Yeni güncellemeyle birlikte, Google Haritalar üzerinden kaza ve yol çalışması bildirimleri artık araç içinde kolayca gönderilebiliyor.

Sürücüler, yola çıkmadan önce veya yolda iken haritalar üzerinden kaza ve trafik durumunu kontrol edebiliyor. Son güncelleme ile, telefon üzerinden yapılan bildirimler, artık Android Auto aracılığıyla sürücüler için daha erişilebilir hale geldi.

Radar özelliği eklenerek, kaza, yol çalışması ve şerit kapatma gibi bildirimlerin yapılması mümkün kılındı. Reddit kullanıcılarının paylaşımlarına göre, bu özellik şu anda yalnızca Amerika’daki kullanıcılar için geçerli.

Araç içindeki ekranın solundaki sarı üçgen uyarı işaretine basarak "Bildiri Ekle" bölümünden kaza, yavaşlama veya arızalı araç gibi seçenekler seçilebiliyor. Bu sayede sürücüler, dikkatlerini yoldan ayırmadan bildirimde bulunabiliyor.

Sürücüler için oldukça faydalı olan bu yeni özellik, Türkiye'deki kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Gelişmeleri takip etmekte fayda var!

 

Etiketler:
GoogleAndroid

DİĞER HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
11 Şubat 2026 Çarşamba